Attack On Titan 2 pohjautuu samannimiseen mangasarjakuvaan ja on jatko-osa vuonna 2016 julkaistulle Attack On Titan -pelille. Peli jatkaa siitä mihin ensimmäisessä osassa jäätiin. Taas pitää silppoa hyllyviä titaaneja sentin mittaisiin paloihin ja tarjoilla ne verisuihkun kera.
Peli on äärimmäisen nopeatempoinen ja epileptikoilta ehdottomasti kielletty. Pelistä saa päänsäryn ihan ilman neurologisia komplikaatioitakin. Arvostelussa ollevan peliversion kieli on Japani, eikä englannin kieltä nähty kuin teksityksen muodossa. Kielimuuri vaikeutti pelin tehtävien seuraamista, johtaen uuteen ja taas uuteen migreenikohtaukseen.
Juonessa titaanit aiheuttavat tuhoa maailmassa ja ainoa parannuskeino näihin nakupelleriitapukareihin on anglosaksisilla nimillä varustettu vastarintajoukko, johon pelaaja luonnollisesti kuuluu. Joukko käyttää ODM-nimellä paiskattua vaijerihässäkkää, jolla lingotaan pitkin maailmaa äärimmäisellä nopeudella. Ja jos liaaneista ei saa tarpeeksi vauhtia, on selkään asennettu vielä kaasutoiminen rakettireppu, jolla pääsee taas pikkasen kovempaa. Sosiaalista kanssakäymistä voi harrastaa kaupungissa, ja pelissä onkin tilastot hahmojen välisistä yhteyksistä ja skismoista. Jos jaksaa jutella niitä näitä porukan kesken, saa pelaaja hahmoilta tykkäyksiä ja ehkä jopa romanssin?
Raskas paatti soutaa
Ennenkuin päästään itse tositoimiin on Attack On Titan 2:ssa erittäin raskas tutoriaali, joka kestää ja kestää. Hyväähän se on harjoitella, mutta ei kontrollit niin vaikeita ole, etteikö tutoriaalia voisi skippailla. Tosin samalla tarina kulkee vieressä.
Tositoimissa pelaajat paikantavat titaanin ja eri raajoihin suunnatut hyökkäykset irroittavat ulokkeet nätisti. Mitä parempi ajoitus, sitä isommat vahinkolukemat pelajaa tekee titaaniin. Pelaaja voi käskyttää kavereita tai tietokoneen ohjaamia liittolaisiaan hyökkämään eri kohtiin, joka tekee taistelusta monipuolisemman. Improvisaatiota tarvitaan, ja siksi ”juokse ja silvo” -taktiikalla todennäköisemmin pääsee vain omasta henkikullasta eroon, kuin poliitikot verotuksesta.
”hyökkäykset irroittavat ulokkeet nätisti”
Perinteinen aseiden ja taitojen päivittely onnistuu pisteillä, joita saa aina kun titaani on kaadettu. Lopussa pelaaja onkin paljon voimakkaampi kuin alkumetreillä. Myös erilaisia lisätarvikkeita esim. tainnutuskranaatteja voi ostella, jolla titaanit hämääntyvät hetkeksi ja paikat kriittisille kohdille avautuvat.
Juonesta sivuavia pelimuotoja on muutama, esimerkiksi tiedustelutehtävät, johon voi ottaa kerralla neljä pelaajaa mukaan sekä PvP-tila, Annihilation, jossa tiimit kisaavat keskenään, ken kaataa eniten titaaneja. Jos nämä pelimuodot eivät kiinnosta voi koko juonen pelata kaverin kanssa lävitse. Se onkin erittäin tervetullutta ja harmillisen harvinaista nykypeleissä.
Attack On Titan 2 ei ole suurille länsimaalaismassoille tarkoitettu, ja useimmat pelaajat karttavat näitä pelejä kuin ruttoa. Mutta jos nopeatempoinen japanilaishake roolipelielementeillä maustettuna kiinnostaa, on tämä peli ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Mangafaneille jopa pakollinen ostos!
Kommenttien kirjoittaminen edellyttää että olet kirjautunut.