Entinen Nintendon työntekijä, joka työskenteli yhtiölle Japanissa, sanoo, että hänen mielestään se oli ”helvettiä” ”tavallisille ihmisille”.
Koichi Miura on taiteilija, joka on työskennellyt alalla vuodesta 1999. Hän työskenteli aiemmin Bandai Namcon Ridge Racer V:n, R: Racing Evolutionin ja Time Crisis 5:n parissa sekä Square Enixin Kingdom Hearts HD II.8:n ja Kingdom Hearts 3:n parissa.
Miura mainitaan The Legend of Zelda: Tears of the Kingdomin maisemataiteilijana, mutta kuten Automaton uutisoi, hän kirjoitti hiljattain X:ssä, että hän on irtisanoutunut yrityksestä, koska hänen mielestään se sopii vain ihmisille, jotka ovat poikkeuksellisen lahjakkaita pelinkehityksessä.
– Nintendo on uskomaton yhtiö, mutta en suosittelisi sitä kevyesti muille, Miura sanoi.
– Se oli kuin turvapaikka neroille ja yli-ihmisille, mutta kaltaiselleni keskivertoihmiselle se oli helvettiä. Sen ansiosta pystyin kuitenkin ymmärtämään, etten sopinut siihen rooliin, ja löysin itseluottamuksen, jota tarvitsin tavoitellakseni muita tavoitteita. Tämä oli suurin saavutus, jonka Nintendolle työskentely minulle toi. En kadu yhtään sitä, että pyrin sinne töihin , sain työn ja lopulta lopetin sen.
任天堂はものすごい会社でした
でも気安く人に勧める気にはなりません
そこは超人と天才の巣窟だったからです
凡人の私には地獄でした
おかげで自分には向いていないと気づいたし
別の方向を目指そうと決心ができました
それが任天堂で働いて得た最大の成果です
ですから目指して達成して諦めたことに…
— Buncho | Koichi Miura 👑 おっぱいの王におれはなるっ!!! (@BunchoCG) November 7, 2023
Väärinkäsitysten välttämiseksi Miura toisti, että hänen mielestään Nintendo oli ”todella hyvä yritys”, että ”henkilökunta oli ihania ihmisiä” ja että hän oli ”hämmästynyt siitä, että he pystyivät tuottamaan niin hienoja tuotteita toinen toisensa jälkeen”.
Erillisessä x-viestissä Miura kertoi, että hän ansaitsi Bandai Namcolla alle 40 000 dollaria vuosina 1999-2015, että hän ansaitsi yli 46 000 dollaria työskennellessään Square Enixillä ja että siirtyessään Nintendolle vuonna 2019 hän alkoi ansaita yli 70 000 dollaria.
Miura totesi, että pelialan palkkoja ei useinkaan paljasteta Japanissa, mutta freelancerina, joka ei enää etsi vakituista työtä, hän ajatteli, että olisi hyödyllistä paljastaa palkkatietonsa muille siinä toivossa, että se parantaisi työoloja ja avoimuutta.