Fortnite-pelin kehittäneen Epic Gamesin hullut ja tyhmät ajatukset Steamin kukistamiseksi ja pc-pelien kuningasaseman valtaamiseksi eivät ole osoittautunetkaan lopulta hulluiksi ja tyhmiksi. Epic Games Storessa on tällä hetkellä suuri potentiaali, josta kuluttaja ja pelikehittäjät kiittävät.
Epic Games Store tuli pc:lle puskista. Se houkutteli mukaan joukon pc-pelikehittäjiä ja yhä suurempia yrityksiä vantaalaisen Remedyn mukaan lukien. Osa peleistä on saapunut yksinoikeudella Epic Games Storeen, joten pelaajien on ollut pakko ladata keskeneräinen softa koneellensa.
Kaikessa hiljaisuudessa Epic Games Store on kehittynyt ja nyt mukana ovat jo pelituntimittaritkin. Kaiken lisäksi Epic Games Store on koko ajan ollut kuluttajan ja pelikehittäjien puolella, ahneen Steamin sijaan.
Pari ylivoimaista etua
Epic Games Storessa on tällä hetkellä heikkouksena pienempi pelikattaus ja nuorempi ikä, joten vanhat ”hyviin Steam-juttuihin” tottuneet ovat ärisseet sitä vastaan. Epic Games Storessa on kuitenkin kolme valtavan hyvää asiaa, joissa se on vahvemmilla kuin Steam.
Epic Games Store tarjoaa kuluttajille joka viikko uusia ilmaisia pelejä. Joulun alla jopa kokonaisia pelitrilogioita. Epic Games Store on luvannut jakaa ilmaisia pelejä myös koko vuoden 2020 ajan.
Epicissä on kansainvälisesti samat hinnat. Epicistä egyptiläiset ja naantalilaiset saavat pelit samaan hintaan, ilman kikkailuja. Tämä on ollut merkittävät porsaanreikä peli- ja leffamarkkinoilla. Suomessa esimerkiksi Red Dead Redemption 2:n pc-version maksaessa 50–70 euroa, saavat puolalaiset sen 30:llä eurolla.
Pelikehittäjien näkökulmasta Epic Games Store ryöstää vähemmän provisiota tuotoista. Sen vuoksi Steam on enemmän ja enemmän viimeinen alusta, jonne pelikehittäjät pelinsä haluavat asettaa myyntiin. Ellei Steam tule vastaan, osa peleistä tulee tippumaan kokonaan pois sen valikoimista.
Epic Games Storen huonoin puoli on VR-tuen puute. Steam dominoi VR-skeneä kahden oman VR-visiirinsä avulla ja täten myös softapuolta. Toivottavasti Epic Games Store rakentaa kuitenkin VR-tuen esimerkiksi autopelejä varten, sillä DiRT Rally 2.0:n VR-tuki teki pelistä heittämällä pitkäikäisemmän kuin Epicissä majailevan WRC 8:n.