Lego Worlds on täällä! Onko virtuaalinen Legojen kanssa neppailu hauskaa, vai ankeaa palikkatestiä?
Lego Worlds alkaa missiosta: pelaajan on määrä kehittyä mestarirakentajaksi. Pelihahmon avaruusalus tekee pakkolaskun planeetalle, ja seuraavaksi pitäisi tahkota läpi parin tutoriaalikentän, jotta avaruusalus pääsee seikkailemaan satunnaisgeneroiduille planeetoille kultaisten legopalikoiden ja uusien tutkittavien asioiden toivossa.
TT Games on kyhäillyt Lego Worldsia pidemmän aikaa ja taisi se olla Steamin Early Accessissa lähes vuoden päivät. Tällä kertaa oli tarkoitus kuulla faneja ja tehdä pelistä paras mahdollinen Lego-sandbox-peli.
PS4 versiossa huomaa ainakin toistaiseksi, että alunperin peliä on tehty PC-ympäristöön, mm. kankeasta karttavalikosta löytyvä kankea kursori kielii tästä. Jotkut povailivat Lego Worldsista Minecraftin haastajaa. Minecraft-puritistit voivat olla huoleti, sillä Lego Worlds kalpenee Minecraftin rinnalla vertailussa. Siinä missä Minecraftissa on craftaamista, liikkuvien osasten rakentelua, ei legossa ole juuri muuta kuin valmiiden osien löytämistä ja palikka kerrallaan rakentelua.
Jos taas ei lähde vertailemaan Minecraftiin, on Lego Worldsissa jotain koukuttavaa ja hurmaavaa.
Unlockable-rompetta löytyy tajuttomat määrät, kultaisten palikoiden avulla aukenee myös käyttökelpoisia esineitä, kuten grapple-gun ja rakettireppu, sekä 100:n kultaisen palikan onnellinen omistaja pääsee rakentamaan itse maailmansa.
Siitä miten tuo oman maailman rakennus toimii, ei minulla ole käsitystä. Tällä hetkellä plakkarissa on vajaat kolmekymmentä kultapalikkaa ja uusien löytäminen on välillä työn ja tuskan takana.
”Mielikuvitus lentää villinä”
Pelissä on olemassa kopip-työkalu, jolla voi näppärähkösti kopioida osan tai vaikka valmiin rakennuksen ja sitten viedä se uuteen lokaatioon.
Maastotyökalulla voi muokata maastoa eri tavoin ja maalaustyökalu toimii sekä värjäyksen että mm. laavan ja veden tuojana.
Sitten on tämä palikka kerrallaan rakentelu, joka on lähimpänä sitä oikeaaLego-touhua. Mielikuvitus lentää villinä, ja rakentelun alkaessa huomaa että unelmien lohikäärmelinnan rakenteluun menee melkein saman verran aikaa kuin jos homman tekisi oikeilla Legoilla.
Pettymystä tuo myös se että ihan kaikki rakentelu ei ole mahdollista: liikkuvat osaset ikkunoita ja ovia lukuunottamatta jää rakentelun ulkopuolelle.
Erilaiset esineiksi lasketut legorakennelmat ovat löydettävissä ja avattavissa käyttöön studien (Lego-raha) kanssa. Näillä sitten voi piristää hieman rakennelmiaan esim liikkuvan lautasantennin tai vaikka kukkapenkin ja suihkulähteen kera.
Pelissä on hurjan paljon erilaisia ajoneuvoja (joita ei sääli kyllä ainakaan vielä voi rakentaa itse), erilaisia eläimiä ja hahmoja, sekä pikkuesineitä, joilla voi täyttää legomaailmaansa. Osan saa suorilta auki, osa tarvitsee tehtäväsuorituksen onnistuakseen.
Taistelut Lego Worldsissa käydään joko nyrkein, esinein tai asein. Kuolon korjatessa hahmo pomppaa melko pian takaisin kentälle.
Kesken kultapalikkatehtävän kuolo vie myös palikan mennessään.
Aluksi hauskalta kuulostava eeppinen kerronta alkaa pikkuhiljaa ärsyttämäänä, kun ääni ruudussa kertoo sadatta kertaa, että esineitä voi olla myös muissakin maailmoissa.
”Rakentelun ja ohjauksen kankeus, sekä pelin ajoittainen päämäärättömyys rokottaa pelikokemusta ikävästi”
Parasta Lego Worldsissa on se että tutkittavaa ja löydettävää on niin maalla, merellä, ilmassa kuin myös maan alla.
Satunnaisgeneroidut maailmat sisältävät usein sopivan verran tekemistä ja nähtävää, joskus kuitenkin tulee myös melko tyhjiä planeettoja vastaan.
Rakentelun ja ohjauksen kankeus, sekä pelin ajoittainen päämäärättömyys rokottaa pelikokemusta ikävästi. Lego Worlds sopii ehkä myös perheen pienimmille, mutta siinä on ehkä hyvä olla aikuinen messissä, ettei ala ohjaimet lentelemään ja parku täyttämään taloa, kun se pirun linna ei ota vaan rakentuakseen.
Kommenttien kirjoittaminen edellyttää että olet kirjautunut.