Mainos
Logitech loi pelinäppiksen, jonka kehittämiseen on käytetty kuulemma hurja määrä energiaa, jotta kaikki tarvittava olisi mukana, mutta ei mitään ylimääräistä.

Logitech G413 SE ja sen pienempi, numpaditon versio Logitech G413 TKL SE ovat molemmat ehtoja pelinäppäimistöjä mekaanisilla kytkimillä. Ulkoisesti näppäimistö on saman näköinen kuin sen isoveli G513, jonka arvostelun voit lukea ja katsoa videona tästä.

Mainos

Muotoilultaan G413 on isoveljeään pelkistetympi. Anodisoidun rungon sijaan siitä löytyy seosmetallirunko, tarkemmin harjattua mustaa alumiini-magnesiumseosta ja arviokappaleessa valkoinen led-taustavalaistus. Valojen väriä ei voi säätää, sillä kyseessä ei ole RGB-ledit.

Logitechin G-symboli on tässä mallissa kiiltävän metallinen. Runko puolestaan mustaa alumiini-magnesiumseosta.

Näppäimet luottavat mekaanisiin tactile-kytkimiin, jotka on optimoitu nopeatempoiseen pelaamiseen. Esimerkiksi FPS-räiskintöihin. Nappien pinta on mukavan karhea, joskaan ei mattainen. Sormet eivät ainakaan liu’u yhtä herkästi näissä kuin isojeljensä kiiltäväpintaisissa napeissa.

Napit pitävät hieman hiljaisempaa ääntä kuin pari vuotta sitten arvioitu G513, mutta G513:n näppäimet ovat hieman pehmeämpiä painaa.

Koska näppäimisty on ns. karsittu malli, siitä puuttuu muokattavien RGB-ledien lisäksi myös USB-läpivienti. Itse en koe kumpaakaan vakavana puutteena, sillä läpiviedyt USB:t ovat yleensä heikompitehoisia ja näin aikuisiällä taustavaloa ei tule muutenkaan säädettyä yksivärisestä sateenkaaren räikeyteen.

Logitech G513:n mukana tulee pehmustettu rannetuki, jota G413:kin kaipaisi. Siitä on jouduttu valitettavasti tinkimään.

Kannattaako ostaa?

Logitech G413 -näppäimistö on yllättävän laadukas peruspelinäppäimistö, jonka noin 80 euron hintakaan ei huimaa. Sillä saa itselleen todella napakan näppiksen, jossa on kaikki tarpeellinen myös ammattimaiseen pelaamiseen. Ylimääräisten krumeluurien puuttuessa edes Logitechin sovellusta ei tarvitse välttämättä asentaa ja yksi USB-porttikin jää PC:stä vapaaksi vaikka yhden uuden kiintolevyn käyttöön.

Jos näppikseltä ei vaadi väri-ilotulitusta tai USB-läpivientiä, en keksi mitään syytä, miksi tätä ei kannattaisi hankkia, mikäli vanha näppis on aikansa elänyt.

Mainos