Logitech MX Creative Console on tuottavuustyökalu, jonka kustomoitavilla pikanäppäimillä suoriudut editointitehtävistä sekunteja nopeammin. Tarvitseeko tavallinen dallari tätä? Selvitelläänpäs.
Logitech MX Creative Console on ensisijaisesti ammattilaisille kuva-, sekä videoeditointiin veistelty, fyysinen työkalu. Käyttäjäystävällinen laitos houkuttelee myös muut kärsimään luomisen tuskasta. Kunhan saadaan ensin ohjelmisto toimimaan.
Muotoilu
Logitech MX Creative Console:ssa on kaksi, neliön mallista laitosta, joista toinen sisältää pyöritettävän valitsimen ja toinen sisältää useamman pikavalintanapin.
Testituote on tällä kertaa valkoinen, mutta mustakin on vaihtoehtona.
Paketista löytyy ylimääräinen, muovinen telakka, jolla näppäinlootan saa kivasti kulma-asentoon. Mikään näistä ei paina juuri mitään, eikä ole hyvä asia. Laitokset liusuvat hyvin helposti pinnalla kuin pinnalla, ja kriitikko päätyikin sinitarrapöytäkiinnitykseen.
Näppäinpuolella namikoita löytyy yhdeksän valintanappia, sekä eteen-, ja taaksevalitsimet.
Lätkämotikka sisältää portaattoman rullan ja pyöritettävän valitsimen, sekä nelisen nappia, jotka ovat täysin kustomoitavissa. Lisäksi takapuolelta löytyy namiskuukkeli, jolla voit vaihtaa kolmen profiilin välillä.
Tekniset ominaisuudet:
MX Creative Dialpad
- Korkeus: 92,1 mm
- Leveys: 93,7 mm
- Syvyys: 33,8 mm
- Paino: 128 g
MX Creative Keypad
- Korkeus: 91,7 mm
- Leveys: 77,9 mm
- Syvyys: 25,5 mm
- Paino: 96 g
Jalusta
- Korkeus: 112,7 mm
- Leveys: 58,5 mm
- Syvyys: 20,5 mm
- Paino: 61 g
USB-C 2.0 -johto
- Pituus: 1 500 mm
- Paino: 27 g
Tekniset tiedot:
Akku
- MX Creative Dialpad: 2 AAA-paristoa (alkali)
- MX Creative Keypad: Nopea USB-C–USB-C 2.0 -johto
Vaadittu ohjelmisto: Logi Options+ -sovellus
Laadun takaa, tyttöni katsoo vain
MX Creative Consolen hinta kertoo heti kättelyssä, että tuote on tehty ammattilaisille, muttei kuitenkaan niin lompakkoa kurittava, etteikö se maistuisi myös muillekin. Yli kahdensadan euron häpätin tosin ei tunnu fyysisesti mitenkään laadukkaalta, vaan hyvin muoviselta ja ontolta kotelolta.
Toinen patukka toimii USB-C-kaapeliyhteydellä, mutta toinen paristoilla ja bluetooth-yhteydellä. Ei kovin ekologinen valinta tämän päivän ympäristökatastrofissa. Lisäksi monessakaan, muutaman vuoden vanhoissa pöytäkone-PC:ssä ei ole koko bluetooth-ominaisuutta vakiona.
Lisäkikkula sinihampaalle on siis hankittava ja toiminta on vähintäänkin keskinkertaista. Kriitikon 30 euron HAMA-usb-lähetin katkoi yhteyttä tehokkaasti välillä hävittäen koko laitteen. Jos omistat Applen masiinan ei tätä ongelmaa tule vastaan ja muutenkin laitteisto on tehty Mäkkikoneet mielessä.
Minä, ammattilainen
Logitech MX Creative Console on parhaimmillaan Adoben ohjelmiston kanssa, ja sille se on suunniteltukin selvästi. Se pelittää myös muiden ohjelmistojen kanssa, kunhan joku on tehnyt siihen plugarit, sillä muuten on turha lähteä aparaattia Passeli myynti- ja reskontraohjelmaan asentamaan.
Premiere-videoedintointiohjelmassa Creative Console pääsee mittoihinsa. Kätevä rullavalitsin tuo mieleen 1960 ja 1990-lukujen editoijat, jotka ahnaasti rullailivat kuva kuvalta videoita. Lätkän herkkyyttäkin voi säätää sillä perussäätöjen kanssa se on varsin etanamainen.
Pikanäppäinten ja rullan kanssa yhteistyö on mukavaa, mutta vaatii totuttelua. Varsinkin jos olet tottunut luomaan hiiri+näppis-kombolla, on tähän siirtymisessä hyvä olla pitkää pinnaa.
Laitetta kun voi kustomoida järjettömän monipuolisesti, mutta nopeaa se ei ole. Paneudu tähän niin kuin paneudut veroilmoituksen tekoonkin.
Kaikkia Adoben ohjelmia laite ei tue, ainakaan tässä vaiheessa. Jos omistat Adobe Elementsin kuva-, ja videoeditointiohjelmat, on MX Creative Console turha.
Tämä on äärimmäisen huono asia, sillä ei kaikilla ole valmiuksia poistella monen sadan euron Pro-softia, tahi maksaa satasia kuukaudessa niiden käytössä.
MX Creative Consolen mukana tosin tulee kolmen kuukauden ilmainen käyttölupa kaikkiin Adoben tuotteisiin, joita CC tukee. Tällä varmaan yritetään sitä, että kaikki ostaisivat suoraan pro-ohjelmat. Enemminkin tämä karkoittaa amatööri- ja kasuaaliveivaajat nopeasti.
MX Creative Console on todella hyvä laite siihen, mihin se on tarkoitettu, mutta PC-puolen asennusongelmat ja äärimmäisen buginen LogiOptions+-ohjelmisto sai kriitikon verisiin kyyneliin useamman päivän.
Voihan vitura sano ohjelmisto
Kriitikolla oli kivaa ohjelmistoa, sekä laitetta asentaessa. Patterit sisään, koneeseen kaapeli kiinni, LogiOptions+-ohjelma valumaan ja avot. Aluksi näin helposti homma hoituikin, mutta sitten jotain tapahtui. Dialpad, eli rullavalitsin lopetti toimintansa käytännössä kokonaan ja LogiOptions+-ohjelma kadotti kummankin vekottimen.
Uudelleenasennuksen jälkeen mikään ei edelleenkään toiminut. Poistin kaikki tiedot koko ohjelmistosta, myös rekisteristä. Asensin uudelleen, ja ei. Ei vaan jumalauta lähde.
Kysäisin jopa Logitechin chat-tuesta ratkaisua ongelmaan, mutta sivusto ei tuntunut ymmärtävän mikä maa on Suomi ja antoikin ohjeet aina turkiksi. Suamen jätettyäni siirryin kysymään asiaa englanniksi, jolloin Loketin IT-tuki antoi ohjeet. Tosin nämä ohjeet olivat Yahoo! Messengerin käytöstä web-kameran kanssa.
Kun halusin keskustella oikean ihmisen, tai agentin kanssa jota Logitech käyttää immeisistään, alkoi koko homma alusta ja suomi, sekä englanti vaihtui turkkiin. Kätevää perkele!
Homma alkoi vihdoin pelittämään kun poistin myös Logitech G Hub -ohjelmiston, jolla ei ole mitään tekemistä tuotteen kanssa, mutta ilmeisesti sana ”Logitech” on tietokoneen rekisterissä punainen vaate.
Myös Adoben ohjelmien asennusjärjestys tuntui olevan hyvin tarkka. Ensin Adobe, sitten laitteet kiinni ja ajurien asennus. Sen jälkeen plugarit ja profiilit, tai muuten Adoben ohjelmat eivät löytäneet koko laitetta.
LogiOptions+ on ohjelmistona hämmentävän kamala ja äärimmäisen rikki. Ei pelaamiseen tarkoitettu G Hubikaan mikään Mersu ole, mutta voisiko ajatella, että kaikki Loksun tuotteet käyttäisivät yhtä ja samaa ohjelmaa?
Valtavan säätämisen ja kääntämisen jälkeen kun koko komeus saatiin tulille, niin homma alkoi toimia ja toimiihan se!
Kannattaako ostaa?
Jos omistat Applen tietokoneen ja kuvan-, sekä videokäsittelyt kiinnostaa vanhan koulukunnan tapaan, on tässä huokeampi vaihtoehto loistavalle, kotimaiselle LoupeDeckille, jonka muuten Logitech osti hulppealla, mutta salassa olevalla summalla.
Kriitikon hiirinäppis-komboa ei tosin MX Creative Console poistanut päiväjärjestyksestä, eikä se nopeuttanut työskentelyä juurikaan. Ehkä hommaan meni jopa enemmän aikaa, sillä kustomoitavaa laitteistossa on jupiterin verran. Jos et omista oravan keskittymiskykyä, kuten kriitikko on täsä sul iha kelpo vekotin!
Kommenttien kirjoittaminen edellyttää että olet kirjautunut.