Marvel’s Spider-Man: Miles Morales jatkaa Hämähäkkimiehen tarinaa siitä, mihin se jäi vuonna 2018 julkaistussa loistavassa Spider-Man-pelissä. Nyt esittelyssä on PS5-konsolin kyvyt ja uusi päähenkilö.
Marvel’s Spider-Man: Miles Morales on numeraaliton jatko-osa vuoden 2018 Marvel’s Spider-Man -pelille. Sen suurin tarkoitus on olla yksi PS5-konsolin julkaisupeleistä, joka tarjoilee jotain avoimen maailman seikkailujen ja sarjisfanien ystäville. Onnistuuko Marvel’s Spider-Man: Miles Morales kuitenkaan olemaan mitään muuta kuin välttämätön uuden konsolin ensipeli?
Hämähäkkilomittaja
Marvel’s Spider-Man: Miles Morales -pelin tarinassa seurataan nimensäkin mukaan Peter Parkerin Hämiksen sijaan sitä toista Hämistä, eli 17-vuotiasta Miles Moralesia, joka saa myös radioaktiivisesta hämähäkista pistoksen. Parkerin Petteri kouluttaa nuoresta latinopojasta vertaisensa ja lähtee itse ns. mäkeen maisemista ja jättää NYC:n latinopojan kontolle.
Eiköhän siinä sitten käy niin, että Moralesin äiti lähtee vaalikampanjoimaan, paikallinen energiajätti Roxxon sekaantuu hämäräbisneksiin ja kaupungilla terrorisoi vieläpä uusi mystinen ug-jengi. Homma siis riittää nuoremmalle seitin viskaajalle.
Seitti lentää samalla tavalla
Uuden sukupolven Spider-Man ei suinkaan ole uuden sukupolven Spider-Man. Jatko-osilta on tavattu odottaa jotain, mitä ensimmäisessä osassa ei vielä olla koettu. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales tarjoaa kuitenkin identtisen pelin Marvel’s Spider-Manin kanssa uudella hahmolla ja parilla uudella peruskyvyllä.
Pelin miljöö, New York on täsmälleen muuttumaton ja kehittymätön edellisestä. Pelin mekaniikat ovat täsmälleen samat. Puzzlet ovat hyvin, hyvin lähellä edellisen pelin ja tämän kolmen lisäosan haasteita. Kaikki on laadukasta, mutta liian tuttua ollakseen tuoretta.
Jatko-osan pitäisi parantaa edellisestä, nyt kyseessä on kuitenkin tarinaltaan puolet lyhyempi ja tunnelmaltaan varsin lisäosaisa paketti.
11 tuntia joulukivaa
Pelin läpäisee nopeimmillaan noin 11 tunnissa. Jos kaiken haluaa kerätä, menee aikaa silloinkin vain kuutisentoista tuntia. Kyseessä on siis lyhyt peli – kuten laajennettu lisäosa.
Tähän löytyy selityskin. Peli on puserrettu kasaan PS5-konsolin julkaisua varten. Vanhalle pohjalle on ollut nopeaa rakentaa uusi tarina, kun itse peliä ei ole sen kummemmin tarvinnut muuttaa. Lisäksi ne kohutut nopeat latausajat ovat nopeita, koska käytännössä kyseessä on täysverinen PS4-peli.
Onhan kaikki pelillisesti viimeisteltyä. Pelaaminen on helvetin kivaa ja toimivaa. Uutta on vain hyvin vähän. Kun tarina on pelattu, unohtuu Marvel’s Spider-Man: Miles Morales hyllyyn.
Erityismaininta pitää vielä antaa Sonylle lokalisoinnista. Koko peli on käännetty suomeksi, joten heikommin englantia osaavatkin pääsevät tarinaan mukaan. Käännöskukkasia on mukana muutama, mutta ne eivät vaikuta peli-iloon.
Uuden sukupolven grafiikkaa?
PS4:llä peli on graafisesti muuttumaton edellisestä. PS5-konsolille on tarjolla sen sijaan kaksi graafista vaihtoehtoa. Joko 60 fps:n tila karsituilla PS4-grafiikoilla tai 30 fps:n tila, jossa tuetaan HDR-värejä ja säteenseurannalla renderöityjä aitoja heijastuksia.
Valoon tai varjoihin RTX-tehosteet eivät kajoa. Eikä tarvitsekaan, sillä peli näyttää muutenkin valaistukseltaan uskomattoman kauniilta.
4K/30p on joka tapauksessa se formaatti, johon konsoleilla pyritään.
Kannattaako ostaa?
Marvel’s Spider-Man: Miles Morales on mekaniikoiltaan, toiminnoiltaan ja grafiikoiltaan identtinen alkuperäisen Marvel’s Spider-Man -pelin kanssa. Tarina on uusi ja ne pari uutta jippoa sekä päähenkilö ovat uudistukset, joita tämä tapaus tarjoaa. Peli lieneekin suunniteltu puhtaasti PS5:n ensijulkaisupeliksi, joka tuo mukanaan säteenseurantaheijastukset ja Dualsense-ohjaimen värinät. PS4:llä näitä ei kuitenkaan nähdä, joten peliä voisikin kutsua parhaiten tutun tv-sarjan uudeksi jaksoksi, ei jatko-osaksi.
Kommenttien kirjoittaminen edellyttää että olet kirjautunut.