Outlast Trials on loistavan Outlast-kauhupelisarjan moninpeliversio. Red Barrels -studio lähti koittelemaan jäätä luusahalla ja osuihan se, mutta mihin?
Voit myös kuunnella arvostelun audioversiona tästä:
Pan on kreikkalaisessa mytologiassa lähinnä karjan, metsän ja laitumien jumala, mutta on äijästä muuksikin. Paniikki on alunperin Pan-jumalan säikäytyksen aiheuttama pelkotila. Sitä Outlast -pelisarja on pelaajilleen tarjonnut ämpäreittäin, mutta nyt myös kaverille kanssa. Red Barrelsin uusin, Outlast Trials tarjoaa jälleen hektistä panikointia, mutta tällä kertaa kaverille kans.
On tässä juonikin
Juoni sijoittuu Kylmän sodan tuntumille, vuoteen 1959. Murkoff-korporaatio aloittaa rekrymessut kusetusmielessä, joka kohdistuu rantojen veljiin, sekä muihin epäonnisiin. Vapaaehtoisiksi ilmoittautuneet varjoisten kujien ihmiset kidnapataan ja vierään Arizonan Sinyala -laitokseen. Siellä lyödään vastuuvapauslomake kouraan ja pakotetaan allekirjoittamaan se. Sitten pientä kirurgista toimenpidettä, jossa kuuppaan ruuvataan pimeänäkölasit.
Näitä kohtalon kurjuuttamia kutsutaan reagensseiksi. Reagenssit laitetaan suorittamaan eräänlaisia kokeita esimerkiksi niittamaan vasikka, joka on aikeissaan paljastaa koko Murkoffin epähumaanit toiminnat. Näillä testeillä tutkitaan aivopesun, sekä mielenhallinnan edistyneitä menetelmiä.
”Maailmassa, jossa vallitsee epäluottamus, pelko ja väkivalta, moraalisi haastetaan, kestävyytesi testataan ja järkesi murskataan edistyksen, tieteen ja voiton nimissä” -Murkoff Corporation.
Selviydy ja selvitä
Outlast Trials on ensimmäisestä persoonasta kuvattu, psykologinen selviytymiskauhupeli, jossa pelaajat ovat vankina laitoksessa koekaniineina. Pelin tarkoitus on suorittaa annettuja tehtäviä yksin tai porukassa. Porukalla selviytyminen on tietenkin aina hauskempaa, mutta täydellisen paskahalvauksen saat pelaamalla sitä yksinpelinä.
Samalla lailla kuin aikaisemmissa Outlast-peleissä minkään valtakunnan aseita ei pelistä löydy, vaan homma pitää selättää hiiviskellen tahi juoksemalla kentät läpi, paskarantu kalsareissa. Kumpaankin vaihtoehtoon sisältyy ulosteiset alushousut.
Tehtävät sisältävät erilaisia vaiheita, jotta pelaaja pääsee tehtävän loppuun. Pitää selvitellä pulmia, etsiä avaimia ja ennen kaikkea juosta tai piiloutua hulluuden riivaamilta sekopäiltä, jotka saavat kiksi tunkemalla sähkötainnutuskepakko haaroväliin. Hauskaa!
Tuunaa itsesi ja kämppäsi
Pelissä on hubi, eli keskus joista tehtävät kytketään päälle. Hubista löytyy myös kaikille omat, henkilökohtaiset huoneet joita voi tuunailla mielensä mukaan. Mitä enemmän pisteitä, sitä enemmän hienoa kamaa voi yksiöön lisäillä. Kevyttä puuhaa saatanallisen panikoinnin vastapainoksi. Omassa huoneessa on oman hahmon kustomisaatio myös mahdollista.
Tehtävien suorittaminen antaa pelaajalle kehityspisteitä, joita voi käyttää erilaisiin kykyihin.
Näyttää ja kuulostaa upealta!
Outlast Trials on Unreal 4 -pelimoottorilla tehty ja siksi se näyttääkin todella upealta, eikä tappiin väännetyt grafiikat solju sulavasti vanhemmilla kokoonpanoilla. Outlast Trials tarjoaa myös säteenseurannan, sekä DLSS 3.1.1:n tuen RTX-korteille. Älä lähde vanhalla IBM Aptivalla siis leikkiin mukaan.
Peli tarjoaa myös erinomaisen äänimaailman, joka luo itsessään jo todella ahdistavan tunnelman. Pöydän alla piileskellessä audio lyö kuset sukkaan kun verenhimoinen lahtelainen etsii kuola valuen suunpielistä pelaajarukkaa.
Trials käyttää hienosti tilaääntä hyväkseen ja tiedät todellakin missä ahnas, porakonekädellä varustettu emäntä kulkee.
Kannattaako ostaa?
Outlast Trials, niin kuin aiemmatkin Outlastit eivät kulje kolmen A:n hintalappu kaulassa, vaan pelin voi poistella neljäänkymppiin. Upean näköinen, loistava pelattavuus ja varsinkin äärimmäistä panikointia luova Outlast Trials on ainakin kokeilemisen arvoinen, mutta suosittelen pelaamaan porukalla. Yksinpelinä ei se jaksa kovin kauaa kiinnostaa – ja sitäpaitsi se on aivan helvetillisen pelottava yksin.
Kommenttien kirjoittaminen edellyttää että olet kirjautunut.