Moni yleisön rakastama elokuva on ikimuistoisin kohtauksinsa jäänyt elämään vielä pitkään julkaisunsa jälkeen.
Elokuvateollisuus yhdistää näppärästi rahapelimaailman ja elokuvien juonet. Erilaiset pöytäpelit, kuten pokeri, ruletti ja blackjack ovat monien, etenkin yhdysvaltalaiselokuvien, vakiokamaa, ja muitakin rahapelejä nähdään usein esimerkiksi Las Vegasiin sijoittuvissa elokuvissa.
Rahapelien lisäksi olemme nykyisin saaneet yhä enemmän todistaa videopelien soluttautumista elokuvien ja sarjojen maailmaan. Elokuvat heijastelevat usein hyvin vahvasti sitä aikakautta, jona ne on julkaistu, tai johon ne sijoittuvat. Vanhemmissa elokuvissa nähdään fyysisiä pelikoneita, ja klassikkopelejä, kuten Tetristä tai Pac-Mania. Moderniin maailmaan tai tulevaisuuteen sijoittuvat elokuvat taas käyttävät kohtauksissaan kuvitteellisia videopelejä tai vaikka virtuaalitodellisuuteen pohjautuvia videopelejä.
Mitkä sitten ovat elokuvien kaikkien aikojen parhaat videopelikohtaukset? Tutustuimme Complexin tekemään listaukseen, ja poimimme mieleenpainuvimpia elokuvakohtauksia alle.
Family Guyssa ollaan nähty lukuisia ikonisia kohtauksia
Family Guy on suosittu piirrossarja, joka on Simpsonien tapaan tuottanut monia ikonisia ja jopa historiaa ennustavia kohtauksia.
Eräässä Pac-Man-kohtauksessa muut Family Guy -sarjan hahmot saivat luvan väistyä, kun sarjassa kuvattiinkin Pac-Mania piirroshahmona. Kohtauksessa nähdään Pac-Man istumassa nojatuolissa ja polttamassa tupakkaa samalla, kun hänen jahtaamansa haamut leijuvat ilmassa ja lohduttavat alakuloisen näköistä Pac-Mania.
Toinen suosittu Family Guyn videopelikohtaus nähtiin vuonna 2011 julkaistussa jaksossa, jossa Peter taistelee Mr Washee Washeeta vastaan tunnetussa Street Fighter -klassikkopelissä.
Peter ja Mr Washee Washee eivät kuitenkaan vain pelaa Street Fighteria, vaan he itse taistelevat pelihahmoina oikeasti. Hauskasti animoitu ja toteutettu kohtaus tekee kunniaa alkuperäiselle Street Fighterille hauskalla tavalla.
Simpsoneissa puolestaan nähtiin Nintendon Power Glove -peliohjaimeen liittyvä kohtaus. Sarjan jaksossa Milhouse löysi itselleen kuvitteellisen Power Gloven, jolla hän pääsikin näyttämään muille kaapin paikan.
Nintendon Power Glove oli 1980-luvun NES-pelikonsolille julkaistu peliohjain, joka muistutti käsinettä. Käteen asetettava peliohjain tunnisti liikkeitä, ja siihen oli asennettuna myös runsaasti painikkeita, joiden kautta pelejä pystyttiin ohjaamaan. 80-luvun loppu ei kuitenkaan vielä ollut kypsä tälle teknologialle, ja vasta myöhemmin 2000-luvun puolella julkaistu Wii onnistui murtautumaan kunnolla markkinoille liikkeentunnistuksen pohjautuvan järjestelmänsä myötä.
Komediasarjoissa on riittänyt moderneja videopelikohtauksia
Rakastetuissa komediasarjoissa on nähty vuosien varrella paljon hauskoja videopeleihin liittyviä kohtauksia. Yksi esimerkki on pitkään jatkunut Rillit Huurussa -sarja, jonka hauskoihin kohtauksiin lukeutuu esimerkiksi Sheldonin Guitar Hero -kohtaus.
Kyseisessä jaksossa Sheldon ja Leonardin äiti puhuvat ensin pitkän keskustelun ja päätyvät yhdessä lopulta pelaamaan Guitar Hero -videopeliä ikimuistoisen hulvattomassa kohtauksessa.
Usein komediasarjojen nopeat videopelikohtaukset painuvat unohduksiin, mutta silloin tällöin vastaan tulee todella mieleenpainuvia, kekseliäitä ja hauskoja kohtauksia, jotka voivat jäädä elämään ihmisten mieliin. Vanhatkin kohtaukset voivat erilaisten videopalveluiden kautta nousta taas myöhemmin suosioon.
Paluu tulevaisuuteen yritti ennustaa tulevaisuutta
Paluu tulevaisuuteen on tunnettu kulttielokuvatrilogia, joka on jäänyt monien mieleen. Elokuvista on jäänyt ehkä päällimmäisenä mieleen leijulaudat, joilla ihmiset viilettivät ympäriinsä.
Paluu tulevaisuuteen 2 -elokuvassa nähtiin hauska kohtaus, jossa pikkulapset pelaavat Wild Gunman -peliä pelihallissa. Michael J. Fox matkustaa vuoteen 2015 ja esittelee taitonsa pelissä, jossa ammutaan kuvitteellisella pistoolilla hahmoja peliruudulla.
Lapset eivät aivan innostuneetkaan pelistä, vaan ihmettelivät, kuinka lapsellinen se oli. Paluu tulevaisuuteen ennusti myös väärin sen, että pelihalleista tuttuja pelejä näkyisi paljon julkisilla paikoilla yhä vuonna 2015.
Paluu tulevaisuuteen -elokuvista on sittemmin julkaistu myös elokuvatrilogian tapahtumiin pohjautuva seikkailuvideopeli. Pelihalleissa tätä peliä ei kuitenkaan pelata, vaan vuonna 2010 julkaistu peli on saatavilla esimerkiksi PS4:lle, Xbox Onelle sekä mobiiliin.
Kommenttien kirjoittaminen edellyttää että olet kirjautunut.