Mainos
PlayStation VR2 on mahdollista tehdä yhteensopivaksi PC:n kanssa, PlayStation VR:n Windows-ajureiden kehittäjä väittää.

iVRy Driver on Steam-ohjelmisto, joka lisää mukautettuja ajureita muille kuin PC-headsetille, kuten PlayStation VR:lle, GearVR:lle tai Google Daydreamille. Näin pelaajat voivat liittää nämä VR-visiirit tietokoneeseensa ja pelata niillä SteamVR-pelejä ilman, että heidän tarvitsee ostaa erillistä PC:lle tarkoitettua VR-headsetia.

Siitä lähtien, kun PlayStation VR2 julkaistiin helmikuussa, iVRy-ohjelmistoporukka on yrittänyt selvittää, onko mahdollista tehdä Sonyn uusista päätelaitteista yhteensopivat myös PC:n VR:n kanssa.

Mainos

Nyt, lähes neljän kuukauden jälkeen, se on tullut siihen tulokseen, että PlayStation VR2:n käyttäminen PC:llä on todellakin mahdollista, mutta se vaatii enemmän työtä ja todennäköisesti ylimääräistä räätälöityä laitteistoa.

– PSVR2 esti VR-tilat sanomalla, ettei se pysty [Digital Stream Compression], iVRy twiittasi.

– Muokkasimme AMD:n avoimen lähdekoodin Linux GPU-ajuria pakottamaan DSC:n… Nyt tiedämme, miten PSVR2:n voi laittaa VR-tilaan, joten voimme suunnitella laitteiston, jolla se voidaan tehdä Windowsissa. Voiko PSVR2:ta käyttää PC:llä?. Kyllä.

Sitten ohjelmistoporukka selvensi lausuntoaan selittämällä, että kestää vielä jonkin aikaa ennen kuin PS VR2:ta voidaan käyttää täysin PC:llä, ja kertoi eräälle seuraajalle Twitterissä, että se ei tule olemaan pian, se on varmaa.

– Meillä on niin paljon työtä tehtävänä vain saadaksemme perus [kolmen vapausasteen] ohjaimen toimimaan, sitten meillä on 6DOF, sitten meillä on ohjaimet. Tämä on pitkä prosessi, jonka olemme vasta aloittaneet.

Tiimi totesi myös, että Sonyn suunnitteluvalintojen vuoksi tarvitaan ylimääräinen laitteisto, jotta PS VR2 toimisi PC:llä.

”Kaikki käyttäjät tarvitsevat sovittimen (lukuun ottamatta joitakin AMD:n käyttäjiä Linuxilla)”, se selitti toiselle seuraajalle. ”Tuota sovitinta ei ole vielä olemassa. Meidän täytyy suunnitella ja rakentaa sellainen. Sitten toivottavasti joku laitteistofirma ottaa sen käyttöönsä ja valmistaa sitä massatuotantona.”

Mainos