Mainos

Turtle Beach Burst Pro Air oli Roccatin kelpo osoitinlaite, mutta uudelleenbrändäyksen myötä Roccatin nimi on sysätty historian kirjoihin ja jatkossa mennään Turtle Beachin nimellä. Nyt päivitetty Turtle Beach Burst II Air on ensimmäisten, Turtle Beachin logolla varustettujen pelihiirten joukossa. Onko päivitys tarpeellinen?

”Hei, anna, beibi mä burstaan” on tämän päivän helsinkiläisen nuoren vakiosanastoa ja viittaa ahnaasti Turtle Beachin, Burst-pelihiirisarjaan.

Mainos

Hunajakennot on niin läst season

Ultrakevyiden hiirien valtteja olivat muinoin hunajakennoinen design. Siitä on kuitenkin luovuttu ja painoa saadaan silti tiputettua tehokkaasti. Turtle Beach Burst II Air on paljon pelkistetympi versio isoveljestään, mikä ei missään tapauksessa ole huono asia.

Testipenkin arvioversio on tänään valkoinen, eikä sisällä minkäänlaista RGB-väriavaruutta. Ainoastaan funktionaalinen led-valo kertoo muun muassa akun varauksesta.

Se on kuin ralliauto

Burst II Air on muodoltaan pehmeämpi kuin aiempi Burst Pro Air, eikä hiiren korvat ns. roiku yli laitojen. Vain oikeakätösiin sopiva Burst II Air tukeutuu turvalliseen kaareuteen ja sopii kouraan mukisematta. Sormet osuvat niille tarkoitettuihin namikoihin sen enempää etsien, mutta tässäkin – kuten Turtle Beachin Pure Air -pelihiiressä, on DPI-nappi kehnosti sijoitettu. Peukalolla joutuu aina kurkottelemaan painikkeelle ja pahimmassa tapauksessa joutuu tätä jopa etsimään.

Hiiri on myös erittäin kevyt, joskin ei se maailman kevyin. 47 gramman elopainolla, Burst II Air on Turtle Beachin kevyimmästä päästä ja laite tuntuu tietenkin hyvin heppoiselta.

Hiiren mukana toimitettavat, hiireen liimattavat grip-liuskat ovat oiva lisä tälle kärpäsen munakarvan painoiselle vipstaakille, johon näillä saa huomattavasti paremman otteen.

Leikkaa ja liitä

Suorituskykyä höyhenen sisällä

Turtle Beach Burst II Air:n tarkkuutta on lisätty aiemmasta 19 K:n pöllönsilmästä aina 26 K:n asti. IPS on luonnollisesti kasvanut vieressä ja nyt Burst II Air tarjoaa sitä aina 650:n asti.

Kytkimet ovat Titanin optiset, jonka debouncea (palautumista) voit uuden, Swarm II -ohjelmiston kautta säätää. Tämä siis tarkoittaa sitä, että kun mekaanista kytkintä painetaan elektroniseen piiriin, syntyy siitä pieniä sarjoja, sähköisiä elementtejä. Debounce poistaa tämän sarjan, jolloin hiiri kestää kliksuttelua paljon pidempään. Burst II Airin kohdalla tämä tarkoittaa noin 50 miljoonaa napautusta per korva.

Grammoja pois kaivertamalla

Nappeja koko laitoksesta löytyy kuusi kappaletta ja lisäksi pohjassa oleva liukukytkin liitäntöjen vaihtamiseen. Kaikki, paitsi alakerran liu’ut on mahdollista kustomoida miten haluaa – Swarm II -ohjelmiston kautta.

Burst II Air on mahdollista liittää kolmella eri liitännällä kokoonpanoihin. 2,4 ghz langattomalla, sekä viiveettömällä lähettimellä jolloin akun kesto on noin 40 tuntia. Bluetoothia käytettäessä potkua saadaan rottaan jopa 120 tuntia. USB-A–USB-C-kaapelilla jyrsijä lataa itseään, mutta sitä voidaan samaan aikaan myös käyttää. Luonnollisesti.

Mukana toimitetaan sovitin, jos neljän tonnin peliläppäristä ei USB-A:ta löydy

Uudistettu softa

Aiempi Swarm-ohjelmisto on päivitetty Swarm II:ksi, jonne kaikki aiemmatkin laitteet liitetään, Roccatin nimen poistuttua. Kaikki nappien, RGB-elementtien säädöt, sekä profiilien asetukset tapahtuvat tätä kautta. Ohjelma näyttääkin heti jo huomattavasti laadukkaammalta ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Järkeenkäypä päivitys?

Jos tarkkuuden lisäys, sekä kevyempään painiluokkaan siirtyminen sinun juttus on, wanha Burst Pro Airin päivitys järkevä liike on. Burst II Airista saapi pulitella yli satasta, joten kannattaa tutustua muihinkin vaihtoehtoihin, vaikka Burst II Air onkin satkun luokassaan kelpoa kauraa.

Pisteitä tiputtaa DPI-napin kömpelö sijoitus, sekä punottujen grip-liuskojen nopea rispaantuminen.

Mainos