Mainos
Jo vuosikymmenien ajan suosiota nauttineen Ratchet & Clank -pelisarjan uusin tulokas Ratchet & Clank: Rift Apart julkaistaan pitkän odotuksen jälkeen PlayStation 5 -konsolille perjantaina 11. kesäkuuta. Kokosimme alle 10 faktaa koko perheen peliklassikosta, jotka jokaisen tulisi tietää. Tiesitkö nämä kaikki?

1. Ratchet & Clank -pelisarja on yksi PlayStationin historian pitkäkestoisimmista. Se on jatkunut yhteensä 19 vuotta ja sarjan ensimmäinen peli julkaistiin jo vuonna 2002.

2. Tähän saakka on julkaistu yhteensä jo 16 Ratchet & Clank -peliä.

Mainos

3. Ratchet & Clank puhuu suomea. Pelisarjan tekijät ovat panostaneet perinteisesti paikalliseen ääninäyttelyyn, mikä on nykyajan suurpeleissä harvojen herkkua. Myös sarjan uusin peli Rift Apart sisältää täyden ääninäyttelyn 15 eri kielelle – mukaan lukien kotimainen.

4. Suomenkielisistä ääninäyttelijöistä kaksi palaa aikaisempiin rooleihinsa – mukaan lukien Arttu Ala-Jokimäki (Ratchet) ja Arto Nieminen (Clank). Lisäksi äänessä kuullaan Jari Salo (Dr. Nefarious) ja kokonaan uutta Rivet-hahmoa tulkitseva Emma Louhivuori.

5. Ratchet & Clank: Rift Apart -pelin tekijätiimi Insomniac on kehittänyt  varta vasten omat Lombax-aakkoset, jotka perustavat pelissä kuultavaan Lombax-kieleen. Lombax on intergalaktinen laji, johon muun muassa päähenkilöt Ratchet ja Rivet kuuluvat.

6. Ratchet & Clank: Rift Apart -pelissä on panostettu entistä enemmän saavutettavuuteen. Tekijätiimin tavoitteena on, että mahdollisimman monet pelaajat voisivat nauttia pelistä inhimillisistä rajoitteista huolimatta. Pelissä on mukana kaiken kaikkiaan 79 kustomoitavaa toimintoa, jotka auttavat kuulo-, näkö- ja liikerajoitteisia pelaajia nauttimaan paremmin pelikokemuksesta.

7. Pelin soundtrackin on säveltänyt palkittu muusikko Mark Mothersbaugh. Hän on osa DEVO-yhtyettä, joka oli ehdolla Rock and Roll Hall of Fameen tänä vuonna. Mothersbaugh on luonut musiikkia myös useisiin muihin peleihin ja elokuviin, kuten Crash Bandicoot -sarjaan, The Simsiin, Thor: Ragnarokiin ja Netflixin Tiger King -hittisarjaan.

8. Ratchet & Clank: Rift Apart on sarjan ensimmäinen PlayStation 5 -konsolille julkaistava peli, ja se ottaa kaikki tehot irti uuden sukupolven SSD-levystä. Tämä tarkoittaa käytännössä olemattomia latausaikoja, myös silloin kuin liikutaan pelissä nähtävien eri ulottuvuuksien välillä.

9. Ratchet & Clank: Rift Apart hyödyntää myös ensimmäisten joukossa PlayStationin DualSense-ohjaimen uusia ominaisuuksia, kuten haptista palautetta ja mukautuvia liipaisimia. Käytännössä pelaajat pääsevät entistä syvemmälle pelikokemukseen – asiat, kuten hiekalla juokseminen tai aseiden lataaminen tuntuvat erilaisilta pelaajan käsissä.

10. Ensimmäistä kertaa koko pelisarjan 19-vuotisessa historiassa pelaajat pääsevät pelaamaan myös kokonaan uudella naishahmolla, kun Rivet ottaa ison roolin Ratchetin ja Clankin rinnalla.

Mainos
Edellinen artikkeliPS5 sai käyttöjärjestelmäpäivityksen – mitä se muuttaa?
Seuraava artikkeliChivalry 2 -arvostelu – ”Päät irti, stn!”