Mainos

6. Happokatapultti (kausi 7., osa 5,)

Esineet: Kelpo koira, pullo rikkihappoa, mittari, purkki.

Lopputulos: Katapultti, joka ampuu happoa köysiin.

MacGyver on ystävänsä kanssa sidottuna varastoon, jossa Kelju K. Kojootin seikkailuista tuttu ACME-dynamiittipötkö on valmiina räjähtämään. 48-prosenttisesti MacGruberista, 48-prosenttisesti Ace Venturasta ja 2-prosenttisesti MacGyverista koostuva kohtaus on järkyttävä häpeätahra muuten niin arvokkaassa tv-viihdeikonissa.

Mainos

7. Riippuliidin (kausi 1., osa 17.)

Esineet: Pudonnut Yhdysvaltain tiedustelusatelliitti, sen laskuvarjo, ilmastointiteippiä.

Lopputulos: Riippuliidin

MacGyver sortuu jälleen Kelju K. Kojootin viitoittamalle tielle yrittäessään paeta Afganistanin ja Pakistanin rajalta. Mies rakentaa hetkessä täydellisen muotoisen riippuliitimen, jolla pakenee mestoilta. Tosielämässä yhtä tehokas ratkaisu olisi hypätä rinteeltä ilman pressuviritelmää ja räpytellä käsiä mahdollisimman nopeasti.

8. Ajastettu katapultti (kausi 2., osa 7.)

Tarvikkeet: Oksat, kiviä, lankaa, ruusukehelmiä.

Lopputulos: Ajastettu kiviä heittävä katapultti

Tämä tunnusvideossakin esillä oleva katapultti on selvästi yksi tuotantoyhtiön suosikeista. MacGyver rakentaa köynnöksistä katapultin, jonka ajastaa ruusukehelmistä auringonvaloa heijastavalla polttopisteellä. Kaikki toimii täydellisesti, viholliset kaatuvat ja hyvikset pelastuvat, mutta videossa esitetty valotehoste oli naurettavan ruma jopa 80-luvulla.

Artikkeli jatkuu seuraavalla sivulla…