Mainos

Kukapa 1980- ja 90-luvuilla lapsuutensa elänyt ei muistaisi Kolmostelevisiolla viikottain jännitystä ja huikeita fysikaaliskemikaalisia trikkejään rakentanutta, tuulessa hulmuavalla mulletilla koristautunutta Agnus MacGyveria.

MacGyver (Richard Dean Anderson) muistetaan etenkin miehenä, joka teki vaikka lyijykynästä ydinpommin, päästäkseen tukalasta tilanteesta. Osa 1985–1992 välisenä aikana esitetyn sarjan keksinnöistä noudatti oikeiden fysiikan lakien sääntöjä, mutta mukana on myös naurettavia poikkeuksia, jotka saavat realismia vaativan kansalaisen vatsan kuplimaan.

1. Köysirata (1. kausi, osa 9.)

Työkalut: Puhdistusaine, koimyrkky, köysi, käsikahvat ja talja.

Mainos

Lopputuote: Köysirata talon ullakolta

Kyseisessä kohtauksessa MacGyver virittää kösiradan puolihuolimattomasti kasaan ja unohtaa käyttää puolet tarvikkeistaan. Kohtaus on leikattu muutenkin epämääräisesti, joka viitannee siihen, että kohtausta on lyhennetty isolla kädellä.

2. Defibrilaattori (1. kausi, osa 15.)

Esineet: Kynttilänjalat, mikrofonin johto, kumimatto

Lopputuote: Defibrilaattori

MacGyver askartelee täysin toimivan sähköä johtavan defibrilaattorin kynttilänjaloista ja mikrofonin johdoista… ?!? – matto estää Gyveria saamasta itse tälliä. Ok. Mac jättää myös tärkeän “Irti!”-huudon huutamatta, joka kuuluu osaksi jokaista tv-defibrilaatio-kohtausta.

3. Valheenpaljastin (1. kausi, osa 19.)

Esineet: Verenpainemansetti, stetoskooppi, herätyskello

Lopputuote: Valheenpaljastin

MacGyver puuhastelee kolmesta esineestä täysin toimivan valheenpaljastimen saadakseen selville, kuka on pattitilanteen pahis. On sanomattakin selvää, että MacGyver on myös insinööri, joka ymmärtää kaiken valehtelemisesta ja ihmisen psykologiasta – eikö?

4. Kuumailmapallo (kausi 3., osa 6.)

Tarvikkeet: Kotitekoinen liima, satunnaisia nailonpaloja, metallikaappi, kaasupullo

Lopputulos: Kuumailmapallo

Kohtauksessa MacGyver rakentaa hetkessä täysin toimivan kuumailmapallon, jolla pakenee neuvostoliittolaisia. Neukut tulittavat konetuliaseilla hitaasti pakenevaa Angusia osumatta kertaakaan herkästi räjähtävään kaasupulloon. Pallo itsessään saa sen sijaan osuman, joka MacGyver paikkaa neuvokkaasti jeesusteipillä. On vaikeaa päättää, mikä kohtauksessa on epärealistisinta.

5. Pommi (kausi 4., osa 14.)

Esineet: Makuupussi, vodkaa, happipullo

Lopputulos: Pommi

Kyseisessä kohtauksessa MacGyver on jumissa lumivyöryn alla. Mies kietoo happipullon makuupussiin ja aktivoi pomminsa venäläisellä vodkalla. Sarjakuvamainen pommi on niin läppä, että Homer Simpson ja Hra Burns käyttivät samaa kikkaa vuosia myöhemmin Simpsonit-tv-sarjassa.

Artikkeli jatkuu seuraavalla sivulla…

1
2
3
LÄHDE11points.com
Edellinen artikkeliNäin realistinen on BeamNG.drive-romutussimulaattori – video vertaa oikeita ja pelin kolareita
Seuraava artikkeliNämä pelit julkaistaan tällä viikolla (18.–24.9.)