Mainos
3D-elokuvat tulivat ja muuttivat valkokangaskatselukokemuksen kolmiulotteiseksi vuonna 2008. Kymmenen vuotta myöhemmin trendi katosi ja 3D-leffat katosivat tyystin.

Nyt 3D iskee takaisin valkokankaille, kun Avatar: The Way of Water saa ensi-iltansa 14. joulukuuta. Mutta jo sitä ennenkin, sillä eilen keskiviikkona ensi-iltansa saanut Marvelin Black Panther 2: Wakanda Forever on katsottaviss kolmiulotteisena.

Mainos

Mikä hienointa, elokuvan 3D-tehoste tuntuu uuden sukupolven kolmiulotteisuudelta.

Lasit, joita nyt käytetään ovat todella kevyet ja kertakäyttöiset. Ne eivät tunnu päässä lähes lainkaan ja kuvakin on vain noin 25 % tummempi kuin 2D-näytöksissä.

Jokainen kuva Wakanda Foreverissä on todella syvä. Elokuvan kolmiulotteisuuteen ei nää totu, kuten vanhoissa 3D-leffoissa, vaan tehoste on niin tuntuva, että jokaista kuvaa katsoo ennemmin haltioissaan, kuin puutuneena.

Ainakaan Wakanda Foreveria ei olla oikeasti kuvattu kolmiulotteisena. Se paljastuu autojen ikkunoista ja konepelleiltä, jotka paljastavat 3D-tehosteen olevan jälkeenpäin tehty. Mutta mistään muusta sitä ei huomaa – vaikka yrittäisi.

Mikäli 3D-leffat tehdään jatkossa samalla pieteetillä, on kolmiulotteisen elokuvan uusi aika todella lupaava. Jännityksellä ja innolla odotamme, miltä Avatar 2 tulee näyttämään ja mitä muuta visuaalista riemua saamme lähitulevaisuudessa Isense- ja Luxe-saleihin.

Mainos