Mainos
Hollywood-tuotannot ovat vuosien saatossa joutuneet kohtaamaan monenlaisia riskejä kuvauksissaan. Valitettavasti osa näistä riskeistä on johtanut traagisiin onnettomuuksiin, jotka ovat järkyttäneet koko maailmaa.

Elokuvateollisuus on yksi maailman suurimmista viihdeteollisuuden aloista, joka tuottaa miljardeja dollareita vuosittain. Elokuvien kuvauksissa on kuitenkin aina mukana riskejä, jotka voivat johtaa traagisiin seurauksiin.

Hollywood-tuotannot ovat joutuneet kokemaan monenlaisia onnettomuuksia vuosien saatossa, joista osa on johtanut jopa kuolemantapauksiin. Nämä onnettomuudet ovat herättäneet laajaa keskustelua turvallisuusmääräysten noudattamisesta elokuvatuotannoissa.

Mainos

Tässä artikkelissa tutustumme neljän kamalimman onnettomuuden taustoihin Hollywood-tuotannoissa.

Twilight Zone: The Movie

Twilight Zone: The Movie -elokuvan kuvauksissa tapahtui traaginen onnettomuus 23. heinäkuuta 1982, kun helikopteri, joka oli osa kohtausta, lensi liian lähelle pyroteknistä efektiä, mikä aiheutti helikopterin hallinnan menettämisen ja kahdeksan ihmisen kuoleman, mukaan lukien näyttelijä Vic Morrow, kaksi lasta ja kuvausryhmän jäseniä. Onnettomuus johti tiukentuneisiin turvallisuusmääräyksiin elokuvatuotannoissa.

The Crow

Brandon Lee, The Crow -elokuvan pääosan esittäjä, menehtyi onnettomuudessa kuvauksissa 31. maaliskuuta 1993. Lee loukkaantui vakavasti, kun häneen ammuttiin vahingossa aseella oikea luoti paukkupatruunan sijaan. Lee vietiin sairaalaan, mutta hänen vammojensa seurauksena hän kuoli 12 tuntia myöhemmin.

Brandon Lee oli tunnetun yhdysvaltalais-hongkongilaisen itämaisten taistelulajien taitaja ja kungfuelokuvanäyttelijä Bruce Leen ainut poika.

Ben Hur

Ben Hur -elokuvan kuvausten vaunukohtaus aiheutti useiden hevosten kuoleman ja näyttelijän loukkaantumisen. Kohtauksessa kaksi vaunua törmäsi yhteen ja useat hevoset kaatuivat, jolloin osa kuoli ja osa loukkaantui vakavasti.

Top Gun: Maverick

Top Gun: Maverick -elokuvan kuvauksissa tapahtui onnettomuus, kun lentäjä menehtyi harjoituslennolla. Onnettomuus sattui 18. syyskuuta 2018, kun lentäjä harjoitteli F/A-18E/F Super Hornet -hävittäjällä. Onnettomuuden syytä ei ole virallisesti vahvistettu.

Mainos