Farming Simulator 17:ssa pelaaja voi kasvattaa pikkupossuista Mäkkisafkaa

Mainos

Farming Simulator -pelisarjan ytimessä on perinteisesti ollut maanviljelys eri muodoissaan. Karjanhoito ja eläinten kasvatus ovat kuitenkin kasvaneet sarjan kehittymisen myötä yhä keskeisemmäksi osaksi peliä.

Farming Simulator 17 tarjoaakin entistä paremmat puitteet juuri eläimiin keskittyvälle pelaajalle. Jos viljojen tai erilaisten juurikkaiden kasvatus ei tunnu omalta jutulta, voi aikansa käyttää vaikkapa lehmiin, lampaisiin, kanoihin ja nyt ensimmäistä kertaa myös possuihin.

Pelissä on mahdollista ostaa itselleen uusia eläimiä, mutta omalle tilalle eläimen tuominen vaatii eläimen kuljettamisen omatoimisesti omilla laitteilla. Tähän tarvitaan esimerkiksi eläintenkuljetusvaunu, joka on lähellä eläimen ostopaikkaa. Vaihtoehtoisesti eläimen kuljetuksen voi tilata myös myyjältä, mutta tällöin kuljetuksesta peritään lisämaksu. Eläinten tuottamat hyödykkeet, kuten lampaan villa, vaativat myös oman kuljetuksensa. Tällaiset seikat onkin hyvä huomioida eläinhankintoja tehdessä tai urasuunnitelmia laatiessa.

Mainos

Eläimien ostaminen ja näille laidunten tarjoaminen ei vielä riitä, sillä eläimiä pitää myös ruokkia ja hoivata. Ruokkimisen ja veden tarjoamisen lisäksi eläinten nukkumapaikat ja ruokintapaikat tulee pitää puhtaina. Hyvin hoidetut eläimet lisääntyvät ja sen ohessa parantavat tuotantoa tuottamalla entistä enemmän myytäviä hyödykkeitä. Lehmistä saadaan maitoa, lampaista villaa ja niin edelleen. Lehmien ja sikojen myötä syntyy myös paljon lantaa, joita voidaan käyttää esimerkiksi peltojen lannoittamiseen.

Kanat ovat poikkeus, sillä jokainen pelaaja aloittaa maatilansa muutamalla kanalla. Ne ovat eläimistä helpoimpia hoitaa ja ne tuottavat munia ilman erityistä vaivaa. Jos munilla haluaa tehdä rahaa, ne tulee kerätä käsin ja toimittaa myyntiin haluttuihin paikkoihin.

Pelisarjassa ensimmäistä kertaa mukana olevat porsaat ovat tarkoitettu lähinnä lihantuotantoon. Sikojen oikeanlainen ruokinta on tärkeää lisääntymisen kannalta. Ruokaa Babeille voi tuottaa joko itse omalta maatilalta tai ostaa valmiina paikallisista kaupoista. Tämä tietenkin vaatii oman kuljetuksensa eläinten lailla.

Farming Simulator 17 julkaistaan sekä PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille että PC-tietokoneille 25. lokakuuta. Pelistä tulee saataville myös Collector’s Edition -erikoispainos PC-tietokoneille. Se sisältää itse pelin lisäksi Valtra-traktorin miniatyyrin, upeasti painetun The Art of Modding -kirjan, pelin tekemisestä ja pelin modaamisesta kertovan videon ja paljon muuta keräilytavaraa ja ladattavaa lisämateriaalia.

Mainos
Edellinen artikkeliMafia III sai pari uutta hahmojulkistusta – katso kaikki hahmoesittelyt tästä
Seuraava artikkeliBlu-ray-arvostelu: Nuori Zlatan