Mainos
E3-lehdistötilaisuudet ovat pelialan suurimmat ja tärkeimmät yksittäiset uusien pelien julkistus- ja promottiotilaisuuksia. Kaikki isolla rahalla valmistellut esitykset esitetään suorana sadoille miljoonille ihmisille ympäri maailmaa.

Koska lähetykset ovat suoria, sattuu myös mokia. Koostimme näistä seitsemän ikimuistoisinta noloutta, joita sopii odottaa lisää tänä viikonloppuna, kun E3 2018 -messujen lehdistötilaisuudet valloittavat jälleen internetin.

7. Kinectin avatar-moka (2009)

Mainos

6. Tubettaja Jesse Wellens ja Need for Speed Payback (2017)

Erikoisvieras, tubettaja Jesse Wellens unohti mitä peliä tulikaan esittelemään.

5. Hra Kofeiini – Mr. Caffeine (2011)

Ennemminkin “Herra Piri” esitteli Ubisoftin pelejä standupilla, joka naurattaa lähinnä 5-vuotiaita. Yritä olla katsomatta näitä läppiä ilman vatsassa kouristelevaa ahdistusta.

4. Koomikko Jamie Kennedy (2007)

E3:sta tulee hullun hauska kun sen juontaa tunnettu näyttelijä ja koomikko Jamie Kennedy. Ei. Juuri silloin siitä ei tule. Hieman kyrpä otsassa lavalle tullut Kennedy laukoi ensin vitsejä, jotka eivät saaneet pelikansaa nauramaan. Sen jälkeen mies puuppasi aivopieruja suustaan, jotka jäivät ikimuistoisen vaivaannuttavasti E3-historiaan.

3. Vuoden 2010 Konamin presentaatio

On vaikea valita, mikä vuoden 2010 Konamin presentaatiossa oli nolointa, sillä koko show oli pullollaan vaivaannuttavuutta. Konami oli aiemmin tunnettu kuivakasta otteestaan ja yritti piristää sitä amerikkalaismaisella viihteellä – siinä pahasti epäonnistuen.

2. PlayStation 3 -julkistus (2006)

Huh, huh. PS3:n julkistus ei mennyt nappiin. Kun PS-pomo Kaz Hirai perusteli PS3:n olevan valtava riski Sonylle ja läväytti 500 euron kuluttajahinnan tiskiin, ei millään mulla ollut enää väliä. Hirai yritti hullutella huutamalla “Riiiiiiids Reiseeeeer”, mutta kaikki miettivät vain valtavaa hintalappua.

Homman kruunasi Genji: Days of the Blade -pelin esittely, jonka kerrottiin pohjautuvan oikeaan Japanin historiaan ja todellisiin tapahtumiin. Heti alussa nähtiin ruudulla kuitenkin jättiläismäinen rapu.

1. Xbox One -julkistus (2013)

Sony sössi PS3-julkistuksen, joten seitsemän vuotta myöhemmin oli Microsoftin vuoro jäädä altavastaajaksi. Microsoft ei tuonut Xbox One -konsolia markkinoille valtavan pelikattauksen kera vaan rajoitetuilla ominaisuuksilla ja häiritsevällä 500 euron hintalapulla. Mikkis piti pitkät palopuheet siitä, miten Xbox One:lla voi katsella televisiota ominaisuuksilla, jotka ovat ainoastaan saatavilla Yhdysvalloissa.

Microsoft perusteli 500 euron hintaa uudella Kinectillä, jonka kehitykseen oli mennyt paljon rahaa.

– Se on kamera, joka tallentaa kaiken mitä kodissasi puhut…

Kommentti toden totta sanottiin ääneen ja se on vieläpä verkossa. #GDPR.

Koko flopin kruunasi se, että Microsoft kertoi ettei konsolilla pysty pelaamaan käytettyjä tai kaverilta lainattuja pelejä.