Mainos
Samsung Electronics esitteli CES 2019 -lehdistötilaisuudessaan uusimmat tuote- ja palveluinnovaationsa, joihin lukeutuvat muun muassa 98” QLED 8K TV, Micro LED ja Bixby-tekoälyavustajan uusimmat käyttöratkaisut.

Yksi lehdistötilaisuuden julkistuksista oli, että Samsung-puhelimistatutusta Bixby-avustajasta tulee avoin tekoälyalusta, joka on yhteensopiva lukuisten älykkäiden tuotteiden kanssa. Bixby tulee saataville muun muassa vuoden 2019 QLED-televisioihin ja älykkäisiin kodinkoneisiin, kuten jääkaappeihin, pesukoneisiin ja älykkäisiin kaiuttimiin. Sen lisäksi Bixby laajenee digital cockpit -ratkaisuna autoihin.

– Tänä vuonna Samsung Electronics viettää 50-vuotisjuhlaansa, ja viimeisten viiden vuosikymmenen aikana olemme sitoutuneet tuomaan kuluttajille merkityksellisiä innovaatioita kaikkialla maailmassa. Nyt otamme seuraavat askeleet tehdäksemme kytkeytyneen elämäntyylin visiostamme totta, Samsung Electronicsin kuluttajaelektroniikkadivisioonan toimitusjohtaja HS Kim kertoo.

Mainos

8K tulee nyt

Samsung esitteli CES-lehdistötilaisuudessaan suurimman QLED 8K tv:nsä. 65, 75, 82 ja 85 tuuman QLED 8K -mallisto täydentyy 98 tuuman kokoluokalla. Television tekoälyyn perustuva kuvatekniikka skaalaa kuvan 8K-tarkkuuteen riippumatta lähteestä, oli kyse sitten HDMI:n tai USB:n kautta toistettavasta tv-lisälaitteesta, suoratoistopalvelusta tai näytönpeilauksesta.

Micro LED

Samsung esittelee messuilla myös päivitetyn Micro LED -tekniikkansa. Tekniikalla on neljä etua: moduulaarisuutensa ansiosta Micro LED -näyttö voidaan rakentaa mihin tahansa kokoon. Sen lisäksi näytön voi rakentaa haluttuun kuvasuhteeseen esimerkiksi todella laajaksi tai jopa neliön muotoiseksi. Näyttöä voidaan myös mukauttaa mihin tahansa tilaan sopivaksi, ja moduuleja lisäämällä myös näytön pikselitarkkuutta voidaan kasvattaa muuttamatta pikselitiheyttä. Tekniikan ansioista näytössä ei tarvitse olla lainkaan häiritseviä kehyksiä, vaan Micro LEDin kuva ulottuu paneelin reunasta reunaan. Lue lisää täältä.

Uusien tv-mallien ohella Samsung julkisti uusia palveluita Smart-TV-alustaansa. Samsungin televisioiden käyttäjät pääsevät pian käsiksi iTunes Movies -palveluun ja Apple Airplay 2 -toimintoihin. Lue lisää.

Kodin elektroniikan saralla Samsung on päivittänyt Family Hub -jääkaapeista entistä intuitiivisempia ja älykkäämpiä. Jatkossa käyttäjät voivat Bixbyn äänikomentojen avulla esimerkiksi laittaa uunin päälle, hakea reseptejä tai tehdä kauppalistan. Uudet Bixby-toiminnot saapuvat myös aiemmille Family Hub -laitemalleille automaattisen ohjelmistopäivityksen kautta.

Mainos