Mainos
PlayStation-pomo Jim Ryan on arvostellut Activisionin vastausta tällä viikolla julkaistuun raporttiin, joka kohdistui sen toimitusjohtajaa Bobby Kotickia vastaan.

Tiistaina Wall Street Journalin raportti väitti, että Bobby Kotick oli tietoinen useista seksuaalisesta väärinkäytöksestä Activision Blizzardissa, ja syytti häntä myös useiden naispuolisten työntekijöiden henkisestä pahoinpitelystä.

Bloombergin artikkeli väittää myös, että PlayStation-pomo Jim Ryan lähetti työntekijöille sähköpostin tiistaina WSJ-raportin julkaisemisen jälkeen.

Mainos

Hänen kerrotaan kirjoittaneen, että hän ja hänen johtoryhmänsä olivat ”suoraan sanottuna hämmästyneitä lukiessaan”, että Activision ”ei ole tehnyt tarpeeksi puuttuakseen syvään juurtuneeseen syrjinnän ja häirinnän kulttuuriin”.

– Otimme yhteyttä Activisionin välittömästi artikkelin julkaisemisen jälkeen ilmaistaksemme syvän huolemme ja kysyäksemme, kuinka he aikovat käsitellä artikkelissa esitettyjä väitteitä”, Ryan kirjoitti työntekijöilleen.

– Emme usko, että heidän vastauslausumansa käsittelee tilannetta oikein, Ryan lisäsi.

PlayStationilla on ollut pitkä suhde Activisionin kanssa mm. Call of Duty-, Crash Bandicoot– ja Tony Hawk’s Pro Skater -brändien parissa.

Activision Blizzardilla on tällä hetkellä edessään useita viranomaistutkimuksia naispuolisten työntekijöiden seksuaalisista häirinnästä, joista suurin osa on keskittynyt World of Warcraft -kehittäjä Blizzardiin.

Uusi Wall Street Journal -raportti väittää kuitenkin, että seksuaalisen väkivallan ja huonon kohtelun tapaukset ovat olleet laajalle levinneitä yrityksessä, mukaan lukien Call of Duty -kehitysstudioissa Treyarch ja Sledgehammer Games.

Kotickia on myös syytetty useiden naispuolisten työntekijöiden henkisestä pahoinpitelystä, mukaan lukien vuonna 2006 ääniviestin jättämisestä, jossa hän uhkasi tappaa avustajan.

Mainos
Edellinen artikkeliGTA-trilogian modaaminen alkoi – pelaajat korjaavat Grove Street Gamesin mokia
Seuraava artikkeliSix Days in Fallujah lykkääntyy melkein vuodella