Mainos
Entinen johtohenkilö on syyttänyt Activision Blizzardia ”vanhojen valkoisten miesten” syrjinnästä.

Law360 uutisoi, että entinen johtaja, joka työskenteli kustannusjätille vuodesta 2014 lähtien, on nostanut kanteen. Nimeltä mainitsematon johtaja irtisanottiin osana yhtiön rakenneuudistussuunnitelmia viime vuonna.

Väite sisältää lausunnot, jotka väitetään Activision Blizzardin väistyvän pomon Bobby Kotickin antaneen johtamiskonferenssissa, jossa hän sanoi, että yhtiössä on ”liikaa vanhoja valkoisia miehiä”.

Mainos

Toisaalla kanteessa väitetään, että näiden kommenttien jälkeen kaksi yhtiön johtajaa lähti Kotickin ”ikärasistisiin” kommentteihin vedoten.

Lähtiessään yhtiöstä toinen näistä johtajista suositteli asianomistajaa korvaajakseen, mutta kanteen mukaan asianomistaja jätettiin huomiotta nuoremman miehen sijasta.

Kanteessa väitetään myös, että eräs kantajan osastolla työskentelevä nainen teki valituksen henkilöstöhallintoon vedoten omiin kokemuksiinsa yhtiön väitetyistä ikään perustuvista syrjivistä toimista.

Asianomistaja syyttää Activision Blizzardia siitä, että se ei ole ”suojellut kantajaa syrjiviltä ja herjaavilta syytöksiltä”.

”Kantaja pyysi ’valvontaa ja tasapainoa’ ja teki selväksi, että kantaja ’oli ensimmäinen henkilö, joka hälytti, että laajempi ongelma saattaa olla syntymässä'”.

Asianomistaja vaatii vahingonkorvausta ansionmenetyksen korvaamiseksi ja korvausta urakehitykseen kohdistuneista kielteisistä vaikutuksista sekä hyvitystä maineelle aiheutuneesta vahingosta, henkisestä kärsimyksestä, laittomasta irtisanomisesta ja oikeudenkäyntikuluista.

GamesIndustry.biz:n kommenttipyynnöstä yhtiö viittasi julkaisuun, joka viittasi sen tasa-arvoisia työllistymismahdollisuuksia koskevaan politiikkaan.

Bobby Kotick toimi Activisionin toimitusjohtajana vuodesta 1991 vuoteen 2008, minkä jälkeen hänestä tuli Activision Blizzardin toimitusjohtaja Activisionin ja Vivendi Gamesin fuusion yhteydessä.

Vaikka hän on johtanut Activision Blizzardin kaupallisiin huippuihin toimikautensa aikana, Kotickin ja yhtiön maine on kärsinyt suuresti viime vuosina useiden skandaalien seurauksena.

Niihin kuuluu väitteitä, joiden mukaan johtajat ovat tahallaan jättäneet huomiotta tai yrittäneet vähätellä raportoituja tapauksia seksuaalisesta häirinnästä ja sukupuoleen perustuvasta syrjinnästä. Sekä Kotick että Activision ovat kiistäneet syytökset.

Mainos