Mainos
ADATAn SU650 SSD kovalevy tarjoaa tallennustilaa 240 gigatavua pätevillä luku- ja kirjoitusnopeuksilla, eikä se rasita kukkaroa ollen yksi halvimmista, ellei jopa halvin sisäinen 2,5″ 3D NAND Flashilla varustettu varastotila.

Mistä on kyse? SSD on tietokoneen sisäinen tallennustila, jonne voit kasata kaikki valokuvasi, elokuvat, pelit ja Raune-tädin salaiset skannatut reseptit. SSD:n pienen koon ansiosta se käy myös vallan mainiosti kannettaviin tietokoneisiin.

240 gigan suuruinen tallennustila ei tänä päivänä ole suurimmasta päästä, mutta toimii erittäin oivallisesti esim. käyttöjärjestelmän asemana, eli minne Windows tahi Linux on asennettu. SSD on myös tavallista HDD:ta paljon nopeampi, eikä sisällä mekaanisia osia, joten automatkalla Irja-mummun lihapatojen ääreen ei tiedot katoa levyltä kuoppaisen mökkitien aikana.

Mainos

Lännen nopein?

SSD-kovalevylle luvataan lukunopeutta aina 520 mb/s ja kirjoitusnopeutta 450 mb/s asti, mutta ainakin testikoneella jäi kirjoitus- ja lukunopeus piirun verran alle neljänsadan. Testi tehtiin AS SSD Benchmark -ohjelmalla.

Pariskunta näyttää silmin nähden nauttivan SSD-aseman tuomasta nopeudesta.

Korjaa itse virheensä

SU650:sta löytyy SLC caching ja edistyneet virheenkorjausteknologiat sillä ECC:n (error correction code) tuella kovalevy tunnistaa ja korjaa mahdolliset vikasektorit, jolloin data pysyy hyvissä käsissä ja lisää laitteen elinkaarta. MTBF, eli suomeksi aikaa virheiden välissä on aina kahteen miljoonaan tuntiin asti, tai 25 % enemmän kuin 2D NAND SSD levyissä.

Eli suameksi_; 3D NAND on puserrettu pienempään tilaan kuin aikasempi 2D NAND, ja on uuden teknologian myötä isompi tilaltaan kuin aikasemmat. 3D NAND on halvempi per gigatavu kuin kivikautiset edeltäjänsä, eli kaikenpuolin parempi vaihtoehto.

Neljälläkympillä nopeaa tilaa kolmelle AAA-pelille

SU650 SSD sisäinen tallennustila on pieni, pippurinen ja halpa kuin makkara. Verrattuna esim. Kingstonin saman kokoiseen SSD-kovalevyyn, peittoaa SU650 nopeudella, sekä hinnalla muutaman euron. Se ei suinkaan ole markkinoiden nopein, eikä taatusti kaunein, mutta tällä hinnalla taistelee nopeimpien budjettikovalevyjen painoluokassa ykköstittelistä.

Konepakettien päivittäjille tämä on varteenotettava valinta jos ulkonäkö, sekä puuttuvat RGB-valot eivät haittaa. Henkilökohtainen mielipiteeni RGB-valoista komponenteissa on: yhtä paskan kanssa.

ADATA SU650 Ultimate 240GB SSD:n saa halvimmillaan noin 41 euron hintaan. Ei paha!

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
ADATA SU650 240GB ULTIMATE SSD
Edellinen artikkeliBad Boys 3 tulee sittenkin – tutut starat mukana
Seuraava artikkeliIron Sky The Coming Race -elokuvan maailman ensi-iltaa juhlitaan Suomen leffateattereissa tammikuussa
Juha-Matti, eli kansansuulla Jusku, on Respawnin kokovartalokoomikkokriitikko, jonka kärkkäät ajatukset ja villit oivallukset tekevät peliarvioiden lukemisesta astetta hervottomampa. Jusku on myös yksi Respawn.fi Podcastin vakioäänistä. Myös aiheuttaa kaaosta lakkoilemalla ahkerasti!
adata-su650-ultimate-240gb-ssd-arvosteluADATA SU650 240GB ULTIMATE SSD on halpa ja varteenotettava valinta konepakettia päivittäessä