Mainos
Age of Darkness: Final Stand tarjoilee kevyttä RTS-nostalgiaa yhdistettynä tukikohdan puolustukseen, mutta early access on early access.

RTS-genre on valitettavasti jäänyt vähemmälle huomiolle viime aikoina. StarCraft 2 dominoi pelikenttiä edelleen, Northgard edustaa fantasiaa ja ainoat todelliset herkut on tarjoiltu uudelleen lämmiteltyjen Command & Conquer -pelien muodossa. Samaan aikaan tukikohdan puolustuspeleissä ainoa todella onnistuneet pelit ovat Frostpunk ja They Are Billions. Age of Darkness: Final Stand haluaa haastaa molemmat genret ja on lähellä onnistua. Onneksi aikaa on jäljellä ja muutokseen on vielä mahdollisuus.

Mainos

Mistä on kyse?

Ensimmäisenä julkaistu Survival-moodi asettaa pelaajan puolustamaan tukikohtaa Helvetin pedoilta. Ideana on rakentaa ja vahvistaa omaa tukikohtaa yötä odotellessa. Yön myötä helvetti pääsee kirjaimellisesti irti ja aallottain saapuvat demoniperkeleet haluavat irrtoittaa ihmisyydestä lihat luista, kirjaimellisesti.

”Pitkästyminen alkaa kalvaa jo ensimmäisen tehtävän aikana”

Age of Darkness esitteli juuri kampanjamoodin lisäyksen, joka on hyvin kliseinen stoori vallasta, pahuudesta ja ihmismielen heikkoudesta. Käsikirjoitus on korkeintaan keskitasoa ja esim. hahmojen dialogi vaikuttaa varsin nykypäiväiseltä ja kornilta. Tarina myös laahaa aivan liikaa, kun pelielementtejä esitellään yksitellen. Pitkästyminen alkaa kalvaa jo ensimmäisen tehtävän aikana, vaikka tavoite on vain päästä paikasta A paikkaan B.

Taistelut luottavat aivan liikaa automaation ja automaattiset buffit vain ovat. Taktiikkaa ei juuri kampanjan alusta löydy.

Kuitenkin grid-pohjainen tukikohdan rakennus on yllättävän kankeaa kun kaikki palaset eivät istu luontevasti karttaan, valikot eivät tunnu lainkaan intuitiivisilta ja joukkojen hallinta jättää myös toivomisen varaa.

Graafisesti ihan ok

Graafinen ilme on ihan hyvä, mutta kaikenlaisia bugeja ja glitchejä riittää vielä paljon. Osa animaatioista myös puuttuu ja hahmot kävelevät ja kääntyvät kuin raitiovaunut Tampereella.

Kannattaako ostaa?

Yli 20 euron suuruinen hintalappu ei todellakaan ole tällä hetkellä järkevä pelin sisältöön nähden. Jos et halua olla mukana Early Access -kehityksessä, odota että peli saa 1.0 version ja lue täältä, onko mikään muuttunut. Tällaisenaan en peliä voi suositella kun They Are Billions ja Frostpunk lähtevät molemmat samaan hintaan.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Age of Darkness: Final Stand
30 %
Edellinen artikkeliPeliennakossa MotoGP 23
Seuraava artikkeliRavenbound-arvostelu – avoimen maailman korttipakka, joka leviää
Mr. Revideor
Each person who ever was or is or will be has a song. It isn't a song that anybody else wrote. It has its own melody, it has its own words. Very few people get to sing their song. Most of us fear that we cannot do it justice with our voices, or that our words are too foolish or too honest, or too odd. So people live their song instead.
age-of-darkness-final-stand-arvosteluYli 20 euron suuruinen hintalappu ei todellakaan ole tällä hetkellä järkevä Age of Darkness: Final Stand -pelin sisältöön nähden.