Mainos
Puhelin lentokonetilaan ja naama ikkunaan – Airplane Mode auttaa akuuttiin lentomatkailun kaipuuseen koronan keskellä.

Erikoisten indiepelien rintamalle on putkahtanut uusi yllättäjä. Kyseessä on lentomatkailupeli, Airplane Mode, joka nimensäkin puolesta lupailee lentokoneessa istumista ja taskuvirikkeiden maailmaa.

Pelissä toden totta ollaan vain ja ainoastaan matkustajana jumbojetissä. Matkan päämääriä on kaksi. Toinen on parituntinen lento Yhdysvalloista Kanadaan ja toinen peräti viisituntinen trippi.

Mainos

Ennen lentoa matkustajat saavat nauttia turvaohjeista ja pitkällisestä odottelusta kiitoradan vapautumisen vuoksi. Kun kone nousee ilmaan, voidaan aloittaa virikkeiden läpikäynti. Koneen selkänojanäytöstä löytyy leffoja ja korttipelejä. Lisäksi matkan etenemistä voi seurata tutun oloisilta graafeilta.

Oma puhelin on myös mahdollista kaivaa esiin ja kuunnella vaikka podcasteja. Laukusta löytyy kirjoja ja piirustuslehtiö. Tuolin selkänojassa on tuttu ilmailulehti, joka on täynnä kello- ja parfyymimainoksia. Niin tuttua jokaiselle lentomatkustajalle.

Ai niin! Lennon aikana voi myös vetää tumut ja sammua.

Harmillisesti peli ei anna mahdollisuutta häiriköidä kanssamatkustajia, kusta alleen tai piilottaa täydennettyä oksennuspussia penkin alle. Ei se mitään, matkat sujuvat mukavasti muutenkin vaikka kikkeleitä vihkoon piirrellen.

”Saisko olla jotain juotavaa? Vettä, kahvia, olutta… Jallua?”

Kenelle?

Mihin tällaista peliä sitten tarvitaan? Ei mihinkään. Kysessä on puhtaasti lentomatkojen kaipuuseen tarkoitettu slow food -tuote.

Siinä on tosin myös pelillisiä elementtejä. Saavutuksia on nimittäin 30 erilaista ja ne kaikki ovat piilotettuja. Trophyja saa esim. matkustamalla koko matkan laskematta selkänojaa. Näiden keksimisessä menee ja ratkomisessa menee kyllä aikaa.

”Mitä piirtäis?”

Kannattaako se ostaa?

Ehkä läpällä – tai sitten jos oikeasti halajaa lentokoneeseen. Mahdollisesti myös siinä tapauksessa, mikäli lentokoneella ei ole koskaan matkustanut. Antaahan Airplane Mode täydellisen lentomatkustuskokemuksen kaikkine nyanssein. Jos tästä jotain oppii, niin sen, millaista lentsikalla on matkustaa. Sen suurempaa elämystä tämä ei anna, mutta eipä sen ole tarkoituskaan. Erikoinen tuote, kertakaikkisesti.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Airplane Mode
40 %
Edellinen artikkeliHaluatko pelata PSVR-pelejä PS5:llä? Sony tarjoaa nyt adaptereita
Seuraava artikkeliKumpi on suurempi? PS5 ja Xbox Series X kokovertailussa
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
airplane-mode-arvosteluAirplane Mode on lentomatkustussimulaattori, joka on juuri sitä, mitä se lupaakin. Sarjassaan täydellinen, pelinä kuitenkin nopeasti loppuun kulutettu.