Mainos
Alaskan Road Trucker pistää pelaajan hyppäämään rekkakuskin saappaisiin sekä rekan nupissa että sen ulkopuolella. Alaskan tiet ovat armottomia, mutta niin ovat pelaajatkin simulaatiopelien suhteen.

Alaskan Road Trucker on rekkakuskisimulattori siinä missä Euro Truck Simulator ja American Truck Simulatorkin, mutta vie homman pykälää pidemmälle. Alaskan Road Truckerissa nimittäin pelaajan on My Summer Carin tavoin pidettävä myös huolta itsestään. Kun nälkä iskee, on saatava makkaraa ja kun rekasta loppuu löpö, on keksittävät keinot, miten tankki saadaan täyteen kusisimmasakin Alaskan kolkassa.

Mainos

Tarina ilman tarinaa

Tarinaa simulaattorissa ei ole nimeksikään, koska onhan kyseessä simulaattori. Jollain tasolla tarinaa yritetään kuitenkin kertoa, joten homma toimii niin, että pelaaja on uusi rekkakuski, jonka on otettava keikat haltuun, kerättävä massia ja saavutettava hyvät saumat Alaskan kumipyörälogistiikkaskenestä. Bisnes on kilpailtu, mutta kyllä töitä tekevälle riittää.

Oma hahmo luodaan preseteistä, mutta valinnanvara on melko ujo.

Ei mikään A-luokan kokemus

Itse rekan fysiikat ovat hyvin samaa luokkaa kuin ATS- ja ETS-peleissä, eli aivan hyvät. Kolarifysiikat sen sijaan ovat täysin olemattomat, eikä damagea tule kuin teoreettisesti energiamittarin liikahtaessa.

Itse pelillisyys on ihan kiinnostavaa, sillä perävaunut on kiinnitettävä ja vinssattava kuten oikeat. Samoin kaupassa on käytävä ja omista tarpeista huolehdittava. Pakasteet on mikrotettava joko päämajalla tai rekan nupissa, jotta ne voi syödä. Juodakin pitää. Energiajuomilla voi puolestaan pitkittää valveaikaa, jos uni alkaa puskemaan.

Valitettavasti virtsaamista ei ole Postalin tai My Summer Carin tapaan, joten tien poskessa ei tarvitse tauottaa. Samoin myyttiset rekkamiehen pastillit loistavat poissaolollaan.

History Channelin Ice Road Truckers -ohjelmassa tutuksi tullut Lisa Kelly on toiminut pelin konsulttina, joten hän lienee olleen hiljaa näistä rekkamiehen perustarpeista ja keskittynyt mediaseksikkäämpiin osa-alueisiin, kuten sähkökaapeleiden kiinnityksiin ja bensansuodattimen vaihtamiseen.

Trailerit on todella kytkettävä manuaalisesti johtoineen päivineen.

Graafisesti auttamatta vanhentunut

Näyttääkö peli hyvältä? Oi, voi, voi. Ei näytä. Alaskan Road Trucker näyttää auttamatta vanhentuneelta. B-luokan vibat ovat vahvat. Johtunee siitä, että pelimoottori ei kykene viimeisimpiin tehosteisiin, valoihin ja varjoihin. Mutta eipä tämä visuaalinen takaisku todellisia rekkaelämän faneja varmasti liiaksi haittaa. Onhan pelaaminen kuitenkin pääosissa, eikä fotorealismi. Silti olisi toki voinut harkita pelin tekemistä esimerkiksi Unrealilla, jolla oltaisiin päästy samoilla elementeillä ihan nykyaikaisen näköisen tuotteen äärelle.

Paikoitellen maisema on ihan hienoakin.

Radio on kuitenkin positiivinen yllätys. Peli nimittäin ilmeisesti hyödyntää oikeita nettiradioita, sillä tuskin pelin kehittäjillä on ollut varaa maksaa niitä biisejä, joita radio soittaa. Juonnot ovat myös suoraan amerikkalaisista radioista, aitojen mainosten kera.

Miinuksena todettakoon, että jos radion lyö kiinni, iskee pelin oma ärsyttävä taustarenkutus päälle, joten hiljaa rekassa ei voi istua. Aina on pakko kuunnella jotain musikaalista mölyä tai kantrisyöpää. Onneksi sentään musiikin saa liukusäätimestä kokonaan pois, sillä rekkojen moottorit kuulostavat yllättävän autenttisilta.

Elvis soittaa rekka-auton vieressä kitaraa.
Ehkä tämä on se tunnelma, jota kehittäjät ovat yrittäneet autoradiolla saavuttaa?

Kannattaako ostaa?

Alaskan rekkareinosimulaattori on astetta pidemmälle viety kuin suurimmat kilpailijansa, mutta jää lopulta isompien kollegoidensa varjoon. Aika näyttää, miten modiyhteisö muokkaa tätä tapausta, mutta ainakin toistaiseksi peli kärsii keskeneräisyydestä ja vanhanaikaisten grafiikoidensa johdosta altavastaajan asemasta. Rope-elementeistä on kuitenkin annettava isosti plussaa.

Kaupassa on käytävä, jotta kuski voi hyvin. Ja sipseillähän sitä sepelvaltimo taas jaksaa.

Jos rekkailu ja osittainen rekkaropetus kiinnostaa, kannattaa Alaskan Road Truckeriin ehdottomasti tutustua. Jos taas ETS ja ATS virtuaalitodellisuustiloineen miellyttää edelleen kaikkien näiden vuosien jälkeen, ei niistä ole tarvis siirtyä minnekään.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Alaskan Road Trucker
60 %
Edellinen artikkeliKauhun mestari John Carpenter haluaa pelata vain videopelejä ja chillata himassa
Seuraava artikkeliEpic Games Storen seuraavat ilmaispelit paljastuivat
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
alaskan-road-trucker-arvosteluAlaskan Road Trucker on rekkamiessimulaattori ei rekkasimulaattori. Peli on astetta pidemmälle viety kuin suurimmat kilpailijansa, mutta jää lopulta isompien kollegoidensa varjoon. Aika näyttää, miten modiyhteisö muokkaa tätä tapausta, mutta ainakin toistaiseksi peli kärsii keskeneräisyydestä ja vanhanaikaisten grafiikoidensa johdosta altavastaajan asemasta. Rope-elementeistä on kuitenkin annettava isosti plussaa.