Mainos
Alien-elokuvasarja jatkuu uudella osalla, Aliens: Bishopilla. Kirjalla, joka toimii suorana jatko-osana sekä Aliensille että Alien 3:lle.

Kirjailija T.R. Napperin kirjoittama Aliens: Bishop jatkaa Bishopin tarinaa, synteettisen elämänmuodon, joka oli Ellen Ripleyn (Sigourney Weaver) ja Colonial Marinesin mukana pelastustehtävällä eksomoonille LV-426 ja Xenomorphien tuhoamalle terraforming-siirtokunnalle.

(SPOILERI) Aliens-elokuvan huipentumassa Bishop joutui kauhistuttavasti Xenomorph-kuningattaren paloitelluksi, joka oli hiipinyt heidän avaruusalukseensa. Synteettinen hahmo tuotiin takaisin surullisenkuuluisaan Alien 3:een keskeisessä kohtauksessa, jossa Ripley tuo hänet takaisin verkkoon vahvistaakseen epäilynsä siitä, että Xenomorph Facegrabber oli hiipinyt heidän alukseensa ja tartuttanut Ripleyn itsensä. Luovuttuaan kaikista tiedoistaan Bishop pyysi Ripleytä päästämään hänet lopullisesti pois verkosta – ja Ripley suostui pyyntöön.

Mainos

Aliens: Bishop tuo kuitenkin käänteen tarinan loppuun. Aliens: Bishopin koko synopsiksen voit katsoa alta:

Aliensissa ja Alien3:ssa massiivisesti vaurioitunut synteettinen Bishop pyysi, että hänet suljettaisiin lopullisesti. Hänen luojallaan, Michael Bishopilla, on muita suunnitelmia. Hän etsii androidin mieleen tallennettua Xenomorph-tietoa ja herättää Bishopin henkiin – mutta miksi? Michael ei ole enää Weyland-Yutani Corporationin työntekijä, vaan kertoo luomukselleen, että hän pyrkii edistämään lääketieteellistä tutkimusta ihmiskunnan hyväksi. Mutta mistä hän saa resurssit, joita hän tarvitsee työnsä edistämiseen. Kenelle hän on nyt uskollinen?

Bishopia jahtaa siirtomaa-armeijan kapteeni Marcel Apone, Il Conden komentaja ja nuorempi veli kersantti Alexander Aponelle, joka oli yksi LV-426:een suuntautuneen tuhoon tuomitun tehtävän uhreista. Hänen jäljissään ovat myös ”Dog Catchers”, Weyland-Yutanin palkkaamat kommandot.

Kuka muu voisi hyötyä Bishopin läheisestä tietämyksestä galaksin tappavimmista otuksista?

Alien-sarja on jatkunut Marvel Comicsin antologiasarjassa, ja Ridley Scott selitti sarjan alkuperää kahdessa esiosaelokuvassaan Prometheus ja Alien: Covenant.

Tulossa on uusi Alien-elokuva, jonka Fede Álvarez (Evil Dead 2013, Don’t Breathe) on ohjannut. Lisäksi tuloillaan on Fargo-ohjaaja Noah Hawleyn hieman kiistelty Alien-televisiosarja.

Aliens: Bishop on ladattavissa digitaalisesti ja tulee saataville kovakantisena 12. joulukuuta alkaen. Voit ennakkotilata sen täältä.

Mainos