Mainos

Eletään Alien-elokuvatrilogian jälkeistä aikaa. Jenkkisotilaat matkaavat avaruudessa, kunnes kesken ruutinipuuhastelujen avaruusalus kokee yllätyshyökkäyksen. Kohta amerikkalaisten sotalaiva on pullollaan limaa, munia ja kiljuvia pitkäkieliä, jotka haluavat tuhota koko aluksen, mielellään myös ihmiskunnan. Jenkkisotilaat lyövät hynttyynsä yhteen ja aloittavat taistelun elämästä ja kuolemasta tutuissa Alien-tunnelmissa.

Aluksessa

Sega on lähtenyt yhdessä Gearboxin kanssa kokeilemaan jälleen Alien-rahastuskaavaa, joka tunnetusti on toiminut vuosikymmenet. Harmi vain, että nyt ollaan menty todella paljon riman alta ja lopputuotteena on kasa paskaa.

Mainos

Jo heti alussa voi havaita huonon animaation ja välttävän grafiikan haiskahtavan halvalle. Ja kun peli todella käynnistyy pettymys kasvaa entisestään. Ensitunnelmat ovat toki jännät ja kauhun piinaa on ilmassa. Kaikki piina kuitenkin katoaa nopeasti, sillä alienit eivät ole yhtään pelottavia. Tunnelmamusiikkikin on yleisesti ottaen epäoonistunut ja bugaavat äänitehosteet pahentavat meininkiä entisestään. Objektit eivät ole interaktiivisia, eikä edes lippaan tyhjennys avaruusaluksen dynaamiselta vaikuttaviin esineisiin tuota niihin vahinkoa… tai edes jälkiä.

Hyökkäys

Pelissä edetään putkimaisesti aluksi aluksen onkailoissa (myöhemmin planeetalla), muka vittumaisissa olosuhteissa ja kiireessä. Tunnelmaa luodaan alienhyökkäyksillä ja perinteisillä piinahiippauksilla, mutta tässä pelissä kaikki on epäonnistunut. Se on todella surullista, sillä Alien-saagasta on tehty myös hyviä FPS-pelejä, joiden tunnelma on ollut enemmän kuin kohdallaan. Pontetiaalia olisi siis tässäkin tapauksessa ollut roimasti, mutta toteutus on "kustu" kiireellä ja huolimattomuudella. Noloa käsikirjoitustakaan ei parilla bugipäivityksella korjata.

Moninpeli

Jos Aliens: Colonial Marines on kuitenkin jostain syystä konsoliin eksynyt, on siinä ihan kelvollisesti pelattavaa. Tarinassa on tunneiksi läpikahlattavaa ja moninpelikin löytyy. Jos jotain muuta positiivista pitää sanoa, niin Alienien mallinnus ja teksturointi on onnistunut ihan kelvollisesti, sillä örkit muistuttavat melko paljon esikuviaan.

Vuonna 2001 julkaistu Alien vs. Predator 2 -peli pitänee edelleen paikkansa parhaana Alien-seikkailuna, jota allekirjoittanut on tämän teeman ympärillä pelannut.

Kristian Eloluoto

Mainos
Edellinen artikkeliRaakalaiset (Blu-ray)
Seuraava artikkeliMedusan perintö (Blu-ray)
Each person who ever was or is or will be has a song. It isn't a song that anybody else wrote. It has its own melody, it has its own words. Very few people get to sing their song. Most of us fear that we cannot do it justice with our voices, or that our words are too foolish or too honest, or too odd. So people live their song instead.