Mainos
Steven Spielbergin vuoden 1975 klassikko Jaws – Tappajahai, jota monet pitävät kaikkien aikojen suurimpiin elokuviin kuuluvana, sai hiljattain 3D-käsittelyn ja se julkaistiin tällä viikolla Real D -teattereissa Yhdysvalloissa.

– Teemme elokuvasta immersiivisen tuomalla veden yleisön keskelle heti elokuvan alussa, kun Chrissy ui, selittää stereokuvaaja Jeremy Caroll, joka johti klassikkoelokuvan uutta 3D-muunnosta Spielbergin ohjauksessa.

– Se on tarkoituksellinen valinta, jotta tuntuisi kuin olisi vedessä hänen kanssaan ja jotta jännite kasvaisi, Caroll jatkaa.

Mainos

Kyseessä on uusi versio Spielbergin alkuperäisestä elokuvasta, joka perustuu Peter Benchleyn romaaniin ja jonka pääosissa nähdään Roy Scheider, Richard Dreyfuss ja Robert Shaw. Elokuva nähdään nyt ensimmäistä kertaa koskaan 3D:nä.

Konversiosta vastasi Stereo D, joka hiljattain nimettiin uudelleen SDFX Studiosiksi. Yhtiön stereokuvaaja Carroll sanoo, että työn tarkoituksena oli antaa elokuvalle luonnollinen ilme jännitteen luomiseksi.

– Tarkkailimme vain otoksia ja säädimme stereokuvauksen sen mukaan, miten ne oli kuvattu, Carroll kertoo kuvaaja Bill Butlerin kuvaaman klassikkoelokuvan muuntamisesta.

– Kyse oli aina siitä, että hai tuntuisi isolta ja että hain mittakaava ja syvyys vedessä tuntuisi. Elokuvassa on monia todella hienoja kohtauksia, joissa hain voi tuntea vedenpinnan alapuolella, mutta veden pinnalla voi nähdä kaikki yksityiskohdat ja saada todella hienon tunteen hain tilavuudesta ja mittakaavasta. Voimme esittää stereokuvaa niin, että tunnet olevasi todella vedessä hahmojen ja leikkivien lasten kanssa, hän lisää.

– Hain näkökulmasta katsotaan puolestaan niin, että se ui ympäriinsä ja pääsee hyvin lähelle uhriensa jalkoja, mutta ei aivan kosketa, mies jatkoi.

Carroll kertoo myös lähestymistavasta otoksiin, kuten lähikuvaan Robert Shaw’sta, kun hän pitää elokuvan kuuluisan U.S.S. Indianapolis -monologin THR:n podcast-jaksossa. Kuuntele se tästä.

Mainos