Mainos
Amazonin kerrotaan pyrkivän tekemään Tomb Raiderista Marvelin kaltaisen franchise-sarjan, joka käsittää toisiinsa liittyviä peli-, elokuva- ja tv-julkaisuja.

Joulukuussa Amazon Games ilmoitti julkaisevansa seuraavan Tomb Raider -pelin.

The Hollywood Reporterin mukaan Amazon rahoittaa myös uutta Tomb Raider -elokuvaa ja tv-sarjaa, joista jälkimmäisen käsikirjoittajana toimii Fleabag Emmy-voittaja Phoebe Waller-Bridge.

Mainos

Yhtiön suunnitelmiin perehtyneen lähteen mukaan Tomb Raider oli yksi Amazonin suurimmista investoinneista Taru sormusten herrasta -televisiosarjaan tehtyjen panostuksien jälkeen.

Sivusto väittää, että Amazon on tehnyt dj2 Entertainmentin kanssa sopimuksen uuden Tomb Raider -elokuvan tekemisestä.

Sonic the Hedgehog -elokuvien yhteistuottajana toiminut dj2 työskentelee myös Netflixin Tomb Raider -animesarjan parissa sekä pelien kuten Life is Strange, Disco Elysium, Sleeping Dogs, Little Nightmares ja It Takes Two -elokuvien adaptaatioiden parissa.

Vaikka Waller-Bridge on tiettävästi kiinnitetty Tomb Raider -tv-sarjan käsikirjoittajaksi, väitetään, ettei hän ole mukana tulevassa elokuvassa tai pelissä.

Amazon Gamesin varapuheenjohtaja Christoph Hartmann ilmoitti viime kuussa pelijulkaisusuunnitelmistaan ja kutsui Tomb Raideria yhdeksi viihdehistorian rakastetuimmista luomuksista.

Sarjan seuraavaa osaa kehittää Embracerin omistama Crystal Dynamics -studio, ja sitä rakennetaan Amazonin rinnalla kehityksestä aina julkaisuun asti.

Yhdistää alkuperäisen ja uuden

Huhtikuussa 2022 Crystal Dynamics ilmoitti, että seuraavan Tomb Raider -pelin kehitystyö on alkanut Unreal Engine 5:n avulla.

Tomb Raider -franchisingin toimitusjohtaja Dallas Dickinson sanoi, että studion tavoitteena pelin kanssa oli ”venyttää uskollisuuden rajoja ja tarjota korkealaatuinen elokuvamainen toimintaseikkailukokemus, jonka fanit ansaitsevat”.

Crystal Dynamics on myös sanonut, että Lara Croftin seuraava seikkailu ”yhdistää” Core Designin alkuperäisten Tomb Raider -pelien ja sen oman reboot-trilogian aikajanat.

Mainos