Mainos

Heinäkuun puolivälissä valkokankaille saapuu aito amerikkalainen ikoni, ja oikean elämän supersankari Abraham Lincoln, joka pelastaa Amerikan yllättäen vampyyrien kynsistä.

Venäläisohjaaja Timur Bekmambetov kertoo Lincolnin olevan aito sankari, jonka liittäminen  toiminnantäyteiseen vampyyrileffaan oli kiehtovaa. Bekmambetovia kiehtoi eniten Lincolnin suuri hattu ja musta, mystinen puku.

Mainos

– Lincoln on mies joka idealisoi amerikkalaisen unelman, Bekmambetov kertoo.

Hullunkurisestaideasta vastaa käskirjoittaja Seth Grahame-Smith, joka kertoo idean tulleen kirjakaupassa.

– Elettiin vuotta 2009, jolloin kiertelin paljon kirjakaupoissa. Näissä oli aina vakiona Abraham Lincoln -osasto ja toisella puolella oli bestsellerosasto vampyyreista. Silloin sain ajatuksen, että mitä tapahtuisi jos nämä kaksi aihetta yhdistäisi?

Niin kävi, että 20th Century Fox osti idean ja nyt täysin kolmiulotteisesti kuvattu elokuva on valmis.

Kirvesmies

Ohjaaja Timur Bekmambetov kertoo kolmiulotteisuuden olleen suuri haaste, sillä silloin kun elokuvaa alettiin kuvaamaan, ei muita aitoja 3D-elokuvia oltu juuri tehty. Kaikki säännöt olivat uusia ja varsinkin taistelukohtausten etäisyyksissä oli paljon opittavaa. Pelkkä kolmiulotteisuus ei ollut ainoa tuskan tuote, sillä myös tuottaja Tim Burton pisti roimasti kapuloita Bekmambetovin rattaisiin. Miesten visuaalinen näkemys kun erosi toisistaan melkoisesti.

– Se oli vaikeaa. Hän oli todella tarkka ideoistaan, mutta loppujen lopuksi kaikki kävi hyvin ja Tim Burton oli kateellinen minun ideoilleni, Timur Bekmambetov paljastaa.

Elokuvan vaativin kohtaus oli suuri taistelukohtaus, jossa nimisankari tappaa pahiksia hevosen selässä. Suurimman haasteen toi märkä maa, joka paikallisten eläinsuojeluviranomaisten mielestä olisi pitänyt olla kuiva. Kohtausta ei meinattu tämän takia saada millään kuvattua.

Metsäjuoksu

Elokuvan pääosassa nähdään 29 vuotias Benjamin Walker, joka on tuttu aikaisemmin mm. Isiemme liput -elokuvasta. Hän kertoi valmistautuneensa rooliin tutustumalla Abraham Lincolnin hahmoon kirjojen kautta.

– Luin pari kirjaa miehestä. Sain hyvän kokonaiskuvan, vaikka miehellä ei ollutkaan oikeassa elämässä vastassaan vampyyriarkkivihollista, Walker naurahtaa.

Nähtäväksi jää minkälaisen menestyksen Abrahamin tarina saa Suomessa, sillä amerikkalainen kansanikoni ei välttämättä kiinnosta yhtälailla härmäläistä kuin amerikkalaista kuluttajaa. Mikäli kassatulvaa karttuu Foxin tilille riittävästi, lupailee tiimi jo elokuvalle jatkoakin.

Teksti: Kristian Eloluoto

 

Mainos