Mainos
Call of Duty Modern Warfare 2 -pelissä esiintyvän amsterdamilaisen hotellin johtaja on kritisoinut sen ”ei-toivottua” sisällyttämistä peliin.

Modern Warfare 2 kuvaa tarkasti joidenkin Amsterdamin paikkojen yleisen rakenteen lisäksi myös monia rakennuksia ja jopa kylttejä – vaikka pelissä esiintyvien yritysten ja tuotemerkkien nimet on muutettu tekijänoikeussyistä.

Jotkut ovat kehuneet pelin realistista kuvausta Alankomaiden pääkaupungista, mutta viiden tähden Conservatorium-hotellin johtaja on arvostellut rakennuksen esiintymistä pelissä.

Mainos

Rakennus esiintyy Modern Warfare 2:ssa nimellä Breenbergh Hotel, joka on myös yhden pelin moninpelikartan nimi.

– Olemme panneet merkille, että Conservatorium-hotelli on epätoivottavasti uuden Call of Dutyn näyttämönä, hotellin johtaja Roy Tomassen sanoi De Volkskrantille.

– Emme tue pelejä, jotka näyttävät rohkaisevan väkivallan käyttöön. Peli ei millään tavalla vastaa perusarvojamme, ja pahoittelemme ilmeistä ja ei-toivottua osallistumistamme, johtaja jatkaa.

Hotellin kerrotaan yhä harkitsevan mahdollisia toimia, joihin voi kuulua tai olla kuulumatta oikeustoimia.

Vuoden 2019 Modern Warfaren moninpelikartta nimeltä Piccadilly loi uudelleen Piccadilly Circuksen, joka on Lontoon maamerkkialue, joka tunnetaan valtavista mainostauluistaan. Kohteesta tuli hetkeksi suosittu turistikohde TikTok-käyttäjille, jotka loivat trendin osoittaa alueita reaalimaailmassa, jotka olivat pahamaineisia ” camperien” kannalta Modern Warfaren moninpelitilassa.

Mainos