Mainos
Nintendon Switchin seuraaja julkaistaan tänä vuonna, ja se on todennäköisesti pikemminkin nykyisen laitteiston uudelleenkehittely kuin vallankumous.

Näin arvioi tokiolaisen pelialan konsulttiyrityksen Kantan Gamesin toimitusjohtaja Serkan Toto, joka esitti GamesIndustry.biz-sivuston vuotuiseen analyytikkoennusteeseen ennusteensa vuodelle 2024.

Vaikka yhtiö ei ole vielä kommentoinut asiaa julkisesti, Nintendon seuraavan sukupolven konsolin odotetaan yleisesti ilmestyvän tänä vuonna sen jälkeen, kun VGC kertoi, että kehityspaketit ovat kehittäjien käsissä, kun Nintendo valmistelee suunnitelmiaan.

Mainos

Kantan Gamesin Toton mukaan konsoli voisi tulla markkinoille 400 dollarin hintaan – 100 dollaria korkeammalla kuin Switchin julkaisuhinta – ja on mahdollista, että sen pelit voisivat omaksua PS5:n ja Xbox Series X:n 70 dollarin hinnoittelun.

– Switchin seuraajan aika on vihdoin koittanut, vaikka voin sanoa, että ’Pro’-malli oli todella olemassa ja tietyt kehittäjät työskentelivät jo dev kitin kanssa. Uskon, että seuraava laitteisto putoaa [vuonna 2024] 400 dollarin hintaan. On hyvin todennäköistä, että myös pelit tulevat maksamaan enemmän: 70 dollaria, Toto kirjoitti.

Alan konsultin mukaan Nintendon seuraavassa konsolissa tulee jälleen olemaan kannettavia toimintoja.

– Seuraava järjestelmä on todennäköisesti myös ennemminkin iteraatio kuin vallankumous. Nintendo saattaa lisätä laitteeseen joitakin kelloja ja pillejä, mutta se tulee olemaan samanlainen kuin nykyinen Switch. Ja koska on olemassa Pokémon, ja Pokémon yhdistetään kannettavaan pelaamiseen, Nintendo ei missään nimessä aio luopua kannettavuusominaisuudesta seuraavassa isossa laitteessaan.

Nintendon pääjohtaja Shuntaro Furukawa kieltäytyi kommentoimasta yhtiön seuraavan konsolin suunnitelmia marraskuussa, kun se ilmoitti Switchin selvittäneen 132,46 miljoonan elinkaarimyynnin.

Switchin myyntiluvut laskussa Japanin ulkopuolella

Vaikka Switch-laitteiston myynti on epätavallisen vahvaa konsolin seitsemännelle myyntivuodelle, se on selvästi laskussa, erityisesti Japanin ulkopuolisilla suurilla markkinoilla.

Nintendon viime tilikaudella Switchin myynti laski 22 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, ja jos se saavuttaa tämän vuoden 15 miljoonan kappaleen tavoitteensa, se merkitsee 16,5 prosentin laskua.

Mainos