Mainos
Analyytikoiden mukaan Sony saattaa julkaista PlayStation 5 Pro -konsolin vuoden 2024 loppupuolella. Uuden version odotetaan piristävän PS5:n myyntiä, joka ennustetaan laskevan seuraavana tilivuonna alkaen huhtikuusta 2024.

PS5 Pron julkaisu ajoittuisi ennen Grand Theft Auto 6:n ilmestymistä vuonna 2025, mikä todennäköisesti kasvattaisi konsolipelien myyntiä merkittävästi. Sony ei ole vielä kommentoinut asiaa.

Sony on aiemmin julkaissut Pro-versioita konsoleistaan, kuten PS4 Pron marraskuussa 2016, kolme vuotta PS4:n julkaisun jälkeen. PS5 Pro tulisi ennusteen mukaan markkinoille neljä vuotta PS5:n lanseerauksen jälkeen.

Mainos

Tokiolaisen pelialan konsulttiyhtiön Kantan Gamesin toimitusjohtaja Serkan Toto uskoo, että Sony valmistelee PS5 Pron julkaisua vuoden 2024 jälkipuoliskolle. Sony haluaa varmistaa, että sillä on markkinoilla vahva laite GTA 6:n julkaisun aikaan vuonna 2025, mikä elvyttäisi koko peliteollisuutta.

Sonyn johtaja Hiroki Totoki on ilmaissut, että yhtiön pelistudiot voisivat vähentää kehityskustannuksiaan. Hän mainitsi myös, että Sony pyrkii parantamaan PlayStation-pelien katteita hyödyntämällä muita alustoja, kuten PC:tä.

Sony on alentanut PS5:n myyntiennustettaan kuluvan tilivuoden osalta 25 miljoonasta konsolista 21 miljoonaan, vaikka PS5:n myynti kasvoi vuoden 2023 lomakaudella 7,1 miljoonasta 8,2 miljoonaan.

Sony on myös ilmoittanut, ettei se julkaise suuria PlayStation-franchising-pelejä ennen huhtikuuta 2025, mikä sulkee pois suuret jatko-osat God of War– ja Spider-Man-sarjoista lähiaikoina.

Toinen analyytikko ehdotti, että Sony ei alenna nykyisen PS5:n hintaa edes PS5 Pron tullessa markkinoille, yhtiön marginaalipaineiden vuoksi.

Mainos