Mainos

Äkälinnut ovat vallanneet lisää laitteistoja, ja tällä kertaa lintuparven tielle ovat osuneet kodin isommat konsolit ja Nintendon 3DS.

Angry Birds Trilogy sisältää kolme mobiililaitteista tuttua peliä, Angry Birds, Angry Birds Seasons ja Angry Birds Rio. Ikävä kyllä peleistä mielenkiintoisin, Angry Birds Space ei kuulu tähän pakettiin. Kolmen pelin kentät takaavat sen että tekemistä riittää pitkäksi aikaa. Lisäksi pelistä löytyy kenttä- ja hahmopiirroksia, sekä eri luontokappaleiden taustoitusta.

Ranta

Mainos

Pelaaminen tapahtuu padilla, mutta pelissä on myös Kinect mahdollisuus. Valitettavasti Kinectin puutteen takia huitominen jäi kokeilematta (vinkki vinkki toimituksen johdolle….). Ritsaa venytetään tattia vetämällä… ja lintu lähtee matkaan nappia painamalla. Toisella tatilla voi liikuttaa kameraa ja liipasimilla zoomailla. Uusintayritys onnistuu mukavasti pitämällä X-näppäintä pohjassa, ilman erilistä valikkokierrosta.

Grafiikkaa on hiottu soveliaammaksi isoille ruuduille. Piirrosjälki on tarkkaa, nättiä ja mukavaa katsella. Lisäksi kentissä on pieniä graafisia lisäyksiä mitä mobiililaitteilta ei löydy. Omasta mielestäni olisi isojen poikien laitteisiin voitu koreilla hieman lisää partikkelia tai muuta graafista kikkailua, mutta hyvältä peli näyttää näinkin.

Talvi

Äänipuolella ei mikään ole muuttunut. Linnut kuulostavat edelleen yhtä hyviltä tai pahoilta, riippuu kuulijasta. Äänenlaatu toki on huomattavasti parempaa oikeista kaiuttimista, verrattuna kännykän pieneen diskanttisärisijään. Todennäköinen hyvä/paha jako tulee aikuisten ja lasten välille. Aikuiset tuskin jaksavat kauaa kuunnella rääkymistä ja röhkimistä, mutta lapset ovat näistä todennäköisesti mielissään.

Apinat

Tästä päästäänkin pelin ongelmaan. Aikuisille Angry Birdsit ovat olleet oivaa ajan vietettä satunnaiseen pelailuun bussia tai jotain odottaessa. Lapsoset kuitenkin pelaavat peliä pelaamisen ilosta. Johtopäätös, Angry Birds Trilogy on oiva valinta perheen nuorimmille ja erittäin lapsenmielisille. Ehkä tätä voi tarjota jopa perheen naisväelle…?

Miehen istahtaessa konsolin ääreen, valitaan yleensä enemmän pelillistä sisältöä tarjoava kokonaisuus. Ellei satu olemaan suuren suuri vihaisten lintujen ystävä.

Kimmo Kajander

Mainos