Apinoiden planeetta -elokuvia halutaan tehdä viisi – toteutuminen riippuu yleisön kiinnostuksesta

Mainos
Vuonna 2011 julkaistu Rise of the Planet of the Apes herätti henkiin kymmenen vuotta nukkuneen Apinoiden planeetta -elokuvasarjan.

Tuottajat Rick Jaffa ja Amanda Silver ovat vahvistaneet, että sarjan tuorein osa Kingdom of the Planet of the Apes on neljäs suunnitellusta yhdeksän elokuvan sarjasta. Tämä tarkoittaa, että sarja ei ole vielä edennyt edes puoliväliin. Jatkossa ilmestyvien viiden elokuvan kohtalo riippuu katsojien kiinnostuksesta.

Kingdom of the Planet of the Apes asettaa perustan ainakin kahdelle seuraavalle elokuvalle, mutta tuottajat korostavat, että jatko-osien toteutuminen riippuu yleisön reaktioista.

Mainos

Sarjan ensimmäinen osa ilmestyi vuonna 1968, ja se perustui Pierre Boulle’n romaaniin La Planète des singes.

Vuonna 2001 Tim Burton yritti elvyttää sarjaa uudelleenkäynnistyksellä, mutta vaikka taloudellisesti kohtuullinen menestys, se ei saanut kriitikoilta suosiota.

Rise otti uuden lähestymistavan sarjaan käyttämällä liikkeentunnistusteknologiaa ja pääosassa Andy Serkisin esittämää simpanssi Caesar. Tämä lähestymistapa herätti uudelleen kiinnostuksen konseptiin ja johti jatko-osiin Dawn of the Planet of the Apes ja War for the Planet of the Apes.

Kingdom hyppää tarinassa eteenpäin muutama sata vuotta ja on saanut lupaavan vastaanoton sekä kriitikoilta että taloudellisesti.

Kingdom of the Planet of the Apes sai Suomen ensi-iltansa 8. toukokuuta ja pyörii parhaillaan leffateattereissa.

Mainos