Mainos
Apple on muuttanut kantaansa pelien suoratoistosovelluksiin, mikä saattaa avata oven Xbox Game Pass -sovellukselle iOS App Storessa.

Microsoft lanseerasi pilvipalvelun suoratoistopalvelunsa (joka tunnettiin tuolloin nimellä xCloud) syyskuussa 2020, mutta se ei ollut saatavilla iPhonessa tai iPadissa.

Tämä johtui siitä, että Apple oli estänyt sovelluksen elokuussa 2020 väittäen, ettei se sopinut sen sovellusohjeisiin.

Mainos

Apple väitti tuolloin, että koska Microsoft ei toimittanut jokaista yksittäistä peliä sen arviointiprosessiin, kyseisten pelien käytön mahdollistavan sovelluksen julkaisu oli estetty.

Microsoft vastasi väittämällä, että Apple kohtelee pelisovelluksia johdonmukaisesti eri tavalla ja soveltaa lievempiä sääntöjä muihin kuin pelisovelluksiin, vaikka ne sisältäisivät vuorovaikutteista sisältöä.

Tilanne on kuitenkin nyt muuttunut, sillä Applen kehittäjäsivustolla julkaistun lausunnon mukaan se ”ottaa nyt käyttöön uusia vaihtoehtoja sille, miten sovellukset maailmanlaajuisesti voivat tarjota käyttäjille sovelluksen sisäisiä kokemuksia, mukaan lukien suoratoistopelit ja mini-ohjelmat”.

”Kehittäjät voivat nyt toimittaa yhden sovelluksen, jolla on mahdollisuus suoratoistaa kaikkia heidän valikoimassaan tarjolla olevia pelejä”, lausunnossa tiedotetaan.

Aiempaan ongelmaansa, jonka mukaan Apple ei voinut tarkistaa jokaista suoratoistopalveluun lisättyä uutta peliä, yhtiö on nyt muuttanut kantaansa ja sanonut, että sovelluskehittäjän on nyt varmistettava, että lisätty sisältö on asianmukaista.

”Jokaisen App Store -sovelluksessa saataville asetetun kokemuksen on noudatettava kaikkia App Storen arvosteluohjeita, ja sen isäntäsovelluksen on säilytettävä sovellukseen sisältyvän sisällön korkeimman ikäluokituksen mukainen ikäluokitus”, yhtiö ilmoittaa.

Mainos