Mainos
Applen kauan odotettu AR/VR-headset julkaistaan tiettävästi tänä vuonna.

Näin kertoo Bloombergin uusi selvitys, jonka mukaan mixed reality -laite julkaistaan useiden viivästysten jälkeen syksyllä 2023.

Headset on tiettävästi ollut kehitteillä seitsemän vuotta, ja Applen kerrotaan alun perin tavoitelleen vuoden 2019 julkaisua.

Mainos

Yhtiön odotetaan esittelevän laitteen tänä keväänä ennen kesäkuussa järjestettävää vuotuista Worldwide Developers Conference -konferenssia.

Havainnekuva.

Headsetin nimi on todennäköisesti ”Reality Pro” ja sen käyttöjärjestelmä on julkisesti nimeltään ”xrOS”, kuten väitetään.

”Vaikka Applella on vielä monia ongelmia laitteen kanssa – laitteiston, ohjelmiston ja palveluiden osalta sekä sen markkinoinnin ja myynnin suhteen – yhtiö luottaa siihen, että tuote on sen tämän vuoden kuuma uutuus”, yhtiö kertoo artikkelin mukaan.

Bloomberg kertoi aiemmin, että Applen mixed reality -päätelaite tulee sisältämään 3D-videopalvelun ja oman tulkintansa metaversiosta.

Se väitti myös, että laite maksaa 2000-3000 dollaria, koska siinä on sisäänrakennettu Mac-tason M2-siru, yli 10 kameraa ja korkeimman resoluution VR-näyttö, jota on tähän mennessä valmistettu.

Sen tuoreimmassa selonteossa väitetään, että Applen keskittyminen kuulokkeisiin ja xrOS-käyttöjärjestelmään saattaa johtaa siihen, että iOS 17:ssä ja iPadOS 17:ssä, jotka ovat seuraavat suuret ohjelmistopäivitykset iPhonelle ja iPadille, on vähemmän uusia ominaisuuksia.

Mainos