Havainnekuva.
Mainos
Bloombergin Mark Gurman kertoo, että Apple on lykännyt AR/VR-visiireidensä julkaisua jälleen kerran.

Laitteen ensiesittely oli ilmeisesti alun perin suunniteltu huhtikuulle, mutta sen pitäisi nyt tapahtua vuosittaisessa WWDC-konferenssissa kesäkuussa.

Laitteen pitäisi sitten tulla myyntiin myöhemmin tänä vuonna, Gurman kirjoittaa, mikä viittaa samaan, kuin mitä tunnettu toimitusketjuanalyytikko Ming-Chi Kuo väitti joulukuussa.

Mainos

Kuo syytti joulukuussa julkaistussa huomautuksessaan viivästyksestä tarkemmin määrittelemättömiä ”ohjelmistoon liittyviä ongelmia”.

Gurman kuvailee ongelman olevan ”ongelmia laitteen antureiden kanssa, jotka mahdollistavat käden ja silmien ohjausmekanismin”. Kolme viikkoa sitten Gurman kuvaili kuulokkeiden käyttävän silmienseurannan ja sormen nipistämisen yhdistelmää ensisijaisena ohjausmekanismina Sirin äänikomentojen ohella.

Tämä on vain uusin monista uutisoiduista viivästyksistä. Vuonna 2019 The Information kertoi Applen suunnittelevan VR-visiirin julkaisemista vuonna 2022, samoin Gurman vuonna 2020 ja Kuo vuonna 2021. Mutta tammikuussa 2022 Gurman kertoi, että tämä oli viivästynyt vuoteen 2023 ”ylikuumenemiseen, kameroihin ja ohjelmistoon liittyvien haasteiden” vuoksi.

Viime vuonna The Information julkaisi tutkivan raportin, jossa kerrottiin yksityiskohtaisesti headsetin ongelmallisesta kehityksestä ja muuttuvasta muotoilusta. Kirjoituksessa todettiin myös, että Applen hanke kärsi liian monimutkaisista ratkaisuista, jotka usein johtuvat huonosta suunnittelusta.

Elokuussa Appleen sidoksissa oleva yritys haki tavaramerkkejä ”Reality One”, ”Reality Pro” ja ”Reality Processor”, mikä viittaa siihen, että kuulokkeista ja niiden prosessorista tulee Apple Reality.

Gurman on aiemmin kertonut, että Apple työstää FaceTimeen VR-clienttiä, jossa on kasvojenseuranta avatarien ajamista varten, VR-versiota Mapsista, tilaversioita Notesista ja Calendarista, mahdollisuutta tarkastella Macin näyttöä kuulokkeessa ja AR/VR-työkaluja kehittäjille.

The Information ja Gurman ovat aiemmin kertoneet, että tuotteen hinta on noin 3000 dollaria.

Kuo väitti, että se painaa huomattavasti vähemmän kuin nykyiset VR-kuulokkeet ja että siinä on korkearesoluutioiset OLED-mikronäytöt, kun taas The Information on väittänyt, että se toimii uusimmissa MacBookeissa käytetyllä M2-sirulla ja että siinä on kädenseuranta, silmienseuranta, kasvojenseuranta, jalkojenseuranta ja iirisskannaus sisäänkirjautumista ja maksamista varten.

Jos siis tähänastisiin uutisiin on uskominen, Applen tuotteessa on korkeampi resoluutio, tehokkaampi prosessori, enemmän ominaisuuksia ja ohuempi muotoilu kuin Metan Quest Prossa – tosin korkeampaan hintaan.

Mainos