Mainos

Omakotitaloasujan pihamaata tai kesämökkiä tekisi mieluusti valvoa poissaollessa, mutta turvakamerajärjestelmät ovat kalliita ja haastavia asentaa. Digitalisaation myötä myös kameravalvonta on tullut ison harppauksen kohti kuluttajaa.

Netgearin Arlo on noin 150 euron hintaluokassa pyöriskelevä magneettikiinnitteinen digiööga, joka valvoo kohteita liiketunnistimen ja yökameraominaisuuksien avulla.

”USB-sähköjohdollinen versio on sijoituksensa suhteen rajoittuneempi, mutta se pysyy päällä 24/7, ilman välilatauksia”

Arlo asennetaan lataamalla Arlo-appi puhelimeen tai tablettiin. Sen jälkeen kameraan lyödään virta päälle, jonka jälkeen sovelluksen näytölle tuleva QR-koodi skannataan. Kamera synkkaa itsensä sovelluksen kanssa, jonka jälkeen se voidaan sijoittaa lopulliseen paikaansa. USB-sähköjohdollinen versio on sijoituksensa suhteen rajoittuneempi, mutta se pysyy päällä 24/7, ilman välilatauksia.

Mainos

Kameraa ilmoittaa sovellukseen aina kun se havaitsee liikettä. Sovellus tallentaa 15 sekunnin otannan liikkeestä, hyödyntäen puskurimuistia. Liikkeen alku ja loppu siis tallentuvat kokonaisuudessaan. Klippejä voi selailla poistella sovelluksen kautta.

Klippikaappausta voi säätää tapahtuvan joko pelkän kuvan, kuvan ja äänen tai vain äänen perusteella. Liikekaappaukset voi myös ajastaa kokonaan pois käytöstä. Mikäli kotipihalla vietetään esimerkiksi grillijuhlia, kannattaa laite pitää mutella, tai muuten puhelin on täynnä koko illan tapahtumia.

”Laite ei kestä ainakaan kaikkia Suomen sääolosuhteita”

Kamera tukee 720p- ja 1080p-resoluutioita. Isompi resoluutio vaatii kuitenkin nopeamman lähiverkon, joten hitaammalla nettiyhteydella kannattaa suosiolla tyytyä pienempään resoon.

Kameran muotoilu on hyvin webcam-henkinen ja muovinen. Edullisen hinnan huonona puolena on säänkestävyys. Laite ei kestä ainakaan kaikkia Suomen sääolosuhteita, joten kameran sijoittelua kannattaa todella suunnitella. Yksi loistava, mutta varsin näkyvä paikka on esimerkiksi ikkunoiden välitila. USB-johto kulkee kätevästi tiivisteiden välistä ja kamera saa suojaa säältä. Tällöin Night Shot -yötila ei kuitenkaan toimi, sillä UV-valaistus peilaa kameraan takaisin, sokaisten näkymän.

 

Arlo Q on kätevä ja tehokas pikkukamera, jonka voi linkittää useamman samanlaisen kanssa keskenään. Se ei kuitenkaan korvaa täydellisesti ns. isompia kameroita, mutta koti- tai mökkiympäristössä se on täydellinen perssilmä.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Arlo Q
Edellinen artikkeliBlu-ray-arvostelu: The Night Before
Seuraava artikkeliPeliarvostelu: Battleborn
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
arlo-q-automaattista-kameravalvontaa-puhelimeesiOmakotitaloasujan pihamaata tai kesämökkiä tekisi mieluusti valvoa poissaollessa, mutta turvakamerajärjestelmät ovat kalliita ja haastavia asentaa. Digitalisaation myötä myös kameravalvonta on tullut ison harppauksen kohti kuluttajaa. Netgearin Arlo on noin 150 euron hintaluokassa pyöriskelevä magneettikiinnitteinen digiööga, joka valvoo kohteita liiketunnistimen ja yökameraominaisuuksien avulla. "USB-sähköjohdollinen versio on sijoituksensa...