Mainos
PlayStation 5 uudistaa ihanan raikkaasti Pleikkarin käyttöliittymää ja käyttökokemusta. Moni asia oli kuitenkin viilatumpi ja parempi PS4:ssä kuin vielä lasten kengissä olevassa PS5-konsolissa.

Listasimme asiat, jotka harmittavat PS5-konsolia käytettäessä ja joiden toivomme parantuvan tulevien päivitysten myötä.

Asennetut pelit

PS4 näytti oletuksena mielivaltaisesti muutaman asennetun pelin päävalikossa ja piilotti loput. Tämän sai kuitenkin muutettua valikoista niin, että kaikki asennetut pelit näkyvät ja lopulta ne sai jopa omaan kansioonsa.

Mainos

PS5-konsolissa on sama aasialainen omituisuus. Konsolin päävalikko näyttää vain kuusi asennettua ja viimeksi pelattua peliä ja piilottaa loput pelikirjaston massaan asentamattomien pelien sekaan, aakkosjärjestykseen tai ostojärjestykseen.

PS5 saattaa vahingossa asentaa jopa tuplat joistain peleistä, jotka ovat saatavilla sekä PS4:lle että PS5:lle, eikä pelaaja tiedä koko tupla-asennuksesta mitään ennen kuin tila kiintolevyllä loppuu.

Toivommekin, että Sonyn tiimi tekee pikaisesti PS5:lle täpän, joka mahdollistaa sen, että kaikki asennetut pelit on mahdollista nähdä päävalikossa.

Sosiaalinen syöte

Yksi PS4-konsolin parhaista ominaisuuksista oli sen oma pieni some päävalikossa. Mitä kaverit pelaavat, mitä trpohyja he ovat ansainneet ja mitä kuvia ja videoita he jakavat? Näitä ei näe enää PS5:llä lainkaan.

PS5:llä on mahdollista luoda kaveriryhmiä, mutta varsinainen somefeedi puuttuu. Kuvia voi jakaa vain Twitteriin ja trophy-leveilykin jää vain vertailutaulukon varaan.

Hankalasti luettavat saavutukset

PS4:llä saavutukset ovat kätevästi selattavissa. Lisäksi niiden kuvaukset ovat helposti luettavissa näppärässä kapeassa listauksessa.

PS5:llä trpohyt esitellään jättimäisissä laatikoissa, joihin ei jostain syystä mahdu kuvausteksteistä kuin pieni osa. Mikäli trophyihin haluaa tutustua tarkemmin, on jokainen saavutuskortti avattava erikseen tarkastelua varten. Tämä on varsin epäkäytännöllistä ja epäkäyttäjälähtöistä kikkailua.

Toivomme todella, että trophyjen kätevämpi tornimainen listaus, jossa tarvittava tehtävä lukee kokonaan olisi tulossa mahdollisimman pian takaisin.

Piilossa oleva sammutusnappi

Mistä tämä konsoli nyt oikein sammuikaan? Huomaan itse havahtuvani tähän joka kerta, sillä hamuan sammutuspainiketta ruudun oikeassa yläkulmassa olevan rattaan läheltä. Sammutusnappi löytyy kuitenkin vain PS-nappia painamalla ja navigoimalla siitä avautuvasta valikosta oikeaan reunaan. Tämäkin olisi kätevää saada tutummalle paikalle itse päävalikkoon eikä piilovalikkoon.

Mainos
Edellinen artikkeliCall of Duty: Black Ops Cold War saa ensimmäisen tupla-XP-viikonloppunsa ja uuden moninpelikartan
Seuraava artikkeliKiinan Chongqing on yksi uusista Hitman 3 -pelin murhapaikoista
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.