Mainos
Salamurhaseuran tarina avautuu alusta saakka. Origins vie pelaajat Kleopatran ja Julius Caesarin hallitsemalle aikakaudelle, muinaiseen Egyptiin. Kautta teutateksen!

Assassin’s Creed Origins sjoittuu noin viitisenkymmentä vuotta ennen Jeesuksen syntymää tai ajanlaskun alkua. Raamatun mukaan aika oli erittäin julma, verinen ja sadistinen. Sitä on myös Assassin’s Creed Origins, joka alkaa julmuuksilla. Elämänkoulima päähenkilö on oman elämänsä kostaja, joka lähtee jakamaan oman käden oikeutta ilkeille hallitsijoille rakkauden tähden. Lopulta tarina avaa koko assassiiniveljeskunnan syntytarinan.

Ubisoftin Assassin’s Creed -julkaisut kävivät PS3:n loppuvaioheilla ja PS4:n yleistymisen myötä valitettavan säännöllisiksi. Valtavan kokoisia Assassin’s Creed -pelejä tehtailtiin ulos joka syksyksi, joka vuoksi laatu kärsi niin teknisesti kuin sisällöllisestikin. Assassin’s Creedista tuli Unity-osan myötä suuri vitsi, jonka Ubisoft tajusi vasta tätä seuranneen osan myötä. Parin vuoden kehitystauko teki pelisarjalle todella hyvää.

Mainos

Suuri ja kaunis

Assassin’s Creed Origins on kartaltaan suurin ja grafiikaltaan näyttävin AC-peli. Pelimoottori on tuttu Watch_Dogs 2:sta, joka näkyy etenkin yksityiskohdissa mm. valon, varjojen, veden läpikuultavuuden aurinkoa vasten ja kasvien valontaiton myötä. Näitä tuskin osaa valveutumaton ihastella, mutta 3D-grafiikkaa rakentanut ihastelee senkin edestä.

Pelillisesti ACO on paljon edeltäjiään parempi. Ohjaus on jouhevaa ja ratsastus sekä hevosvaunuajelu on miellyttävää. WD2:n pelimoottorin käyttäminen on ollut todella hyvä ratkasu.

ATK:lla konsoleita esteettisempi

Testiversiona oli PC-versio. Nvidian 1080Ti:llä peli pyörii helposti 4K-resoluutiossa, Ultra-asetuksilla 60 kuvan sekuntivauhtia. Myös läppärin heikompi GeForce 960M jaksoi pyörittää peliä 1080p-resoluutiossa, High-asetuksilla vaivatta. Pelin grafiikka näyttää myös läppärillä erittäin kauniilta.

Ensiassasiini näyttä tältä.

Koska kyseessä on jälleen massiivinen seikkailu, on tekemistä luonnollisesti ähkyksi saakka. Onneksi itse tarinatehtävät ovat vaihtelevia ja monipuolisia. Jopa kiitellyn AC Black Flagin tapaisissa meritaisteluissa päästään seilaamaan.

Tarinaa somistavat myös pienet roolipelielementit, jotka vaativat salapoliisipohjaista tutkimustyötä.

Tarinan eteneminen pelkkiä päätehtäviä pelaten on kuitenkin mahdotonta. Yleensä pelaaja voi pelata korkeintaan pari–kolme päätehtävää putkeen, jonka jälkeen seuraavan päätehtävän tasovaatimus on niin korkea, ettei sitä voi läpäistä illman useamman sivutehtävän suorittamista siinä välissä. Tämä yleensä turhauttaa, sillä tarinan seuraaminen katkeaa turhiin sivutehtäviin, jotka voisi yhtä hyvin tehdä silloin kuin mieli tekee tai vaikkapa tarinan jälkeen.

Liilat esineet ovat nyt pop

ACO tarjoilee myös Horizon Zero Dawn -tyylisen erikoisase- ja varustekeräilyharrastuksen. Pelaaja voi tehdä ja etsiä salaisia muinasegyptiin piilotettuja hautoja ja etsiä niistä harvinaisia tarvikkeita. Nämä ovat kiinnostavia, mutta valitettavan tehottomia suhteessa tavallisiin aseisiin. Miksi siis lopulta vaivautua?

Oikeassa elämässä ei enää nykyisin pääse korkeimman pyramidin huipulle, mutta ACO antaa siihen mahdollisuuden.

Assassin’s Creed Origins on pitkästä aikaa todella hyvä AC-peli. Sen lainailee todella paljon PS4-yksinoikeuspeli Horizon Zero Dawnilta, joka puolestaan lainasi kaikilta muilta peleiltä, mm. Ubisoftin FarCry:sta. Ympyrän voi siis sanoa sulkeutuneen.

Assassin’s Creed Originsia voi suositella erittäin lämpimästi kaikille vanhoille AC-faneille, kaikille HZD:sta lämmenneille ja kaikille Egyptin historiasta kiinnostuneille. Tämän lähemmäs ei historiaa juuri pääse. ACO on pikkubugeistaan huolimatta pirun hyvää Ubisoftia.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Assassin’s Creed Origins
90 %
Edellinen artikkeliMitä tapahtui, GameXpo? – Kontrolleri kävi paikalla ja raportoi lähes lohduttomasta näystä
Seuraava artikkeliBaywatch 4K UHD Blu-ray -arvostelu – Ysärisarja modernisoituu kikkelihuumorilla
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
assassins-creed-origins-arvostelu-parin-vuoden-kehitysaika-teki-pelisarjalle-hyvaaAssassin’s Creed Originsia voi suositella erittäin lämpimästi kaikille vanhoille AC-faneille, kaikille HZD:sta lämmenneille ja kaikille Egyptin historiasta kiinnostuneille. Tämän lähemmäs ei historiaa juuri pääse. ACO on pikkubugeistaan huolimatta pirun hyvää Ubisoftia.