Mainos
Omistatko PC:lle ratin, polkimet ja VR-visiirin? Rakastatko autosimulaatioita? Assetto Corsa Competizione saattaa olla seuraava suosikkisi.

Assetto Corsa Competizione on Kunos Simulazionin kehittämä autosimulaattoripeli, joka kuuluu Assetto Corsa -simulaattoripelin sateenkaaren alle. Se ei ole suoranainen jatko-osa alkuperäiselle Assetto Corsalle, vaan se keskittyy pelkästään Blancpain GT -sarjaan GT3-luokan autojen ympärille.

Siinä, missä Assetto Corsa pyrki luomaan pelaajalle täysin realistisen autosimulaatioajotuntuman, onnistuen siinä uskomattoman hyvin, jatkaa Assetto Corsa Competizione samaa kaavaa, mutta tuo mukanaan spesifin kilpailun F1-pelien tapaan omassa kategoriassaan.

Mainos

Valitse vaikea tai realistinen vaikeustaso?

Assetto Corsa Competizione sisältää uratilan, champioship-tilan, harjoittelut, single race -kisat, aika-ajot sekä muutaman yksittäisen haastekisan erikoisehdoilla. Pelitiloissa ei ole sen enempää mitään erikoista.

Ura-tilassa haaste on suurin. Pelaajan on opittava ajamaan hyvin ilman kolarointeja ja kunnioitettamaan herrasmiessääntöjä sekä GT3-luokan ohjeita. Ajaminen on tarkkaa, eikä sikailulle ole sijaa. Uratilassa pelaaja tulee grindanneeksi F1-luokastakin tuttuja kilparatoja todella paljon, joten GT3-autot ja -radat tulevat enemmän kuin tutuiksi. Haastetta piisaa, sillä pelin helpoin vaikeusaste on vaikea. Suositus on realistinen.

Autokanta on suppea

Competizionen autokanta on kohtalaisen suppea, kuten odottaa sopii. Listassa ei ole katuautoja tai klassikoita, sillä peli on puhtaasti GT3-luokkaa. Listasta löytyy GT3-Lamborgineja, -Porscheja, -Nissan GT-R ja kaikki muut suosikit. Autojen sisätilat ovat puhtaan teknisiä ja näitä pääsee ihastelemaan erityisen tarkkaan VR-kakkulat päässä.

Ratatarjonnasta löytyy Circuit Zolder, Autodromo Nazionale Monza, Brands Hatch, Silverstone, Circuit de Spa-Francorchamps, Hungaroring ja mm. Circuit de Barcelona-Catalunya. Tuttuja tarmakkeja kaikista kilpa-ajoista.

Rehti simulaattori

Assetto Corsa Competizione on puhdas simulaattori. Se on tarkoitettu pelattavaksi ainoastaan ratilla ja polkimilla. Ohjainta ei kannata edes harkita. Kisaaminen peliohjaimella on yhtä älytöntä simulaattorissa kuin näppäimistöllä pelaaminen.

Ajotuntuma ACC:ssa on tuttuun Kunos Simulazioni -tyyliin hyvä. Uuden Unreal-pelimoottorin myötä fysiikka ja ajotuntuma ovat kuitenkin hieman kärsineet verrattuna aiempaan osaan, Assetto Corsaan. Alkuperäisen jämäkämpi ajotuntuma oli uskottavampi ja helpompi omaksua. ACC:n ohjattavuus tuntuu paikoin jopa epärealistiselta, vaikka se yleisesti onkin varsin maukas. Assetto Corsan, iRacingin ja Project CARS 2:n simulaatioita ei kuitenkaan allekirjoittaneen mielestä päihitetä.

VR tekee pelistä huikean

Parhaimmillaan ACC on virtuaalitodellisuudessa. ACC tukee natiivisti Oculus Riftiä ja HTC Viveä. Omituista kyllä, peli bugaa Viven kanssa siten, että jos Steam VR on kytkettynä päälle, peli ei käynnisty lainkaan. ACC VR pitää käynnistää Steamista erikseen ilman Steam VR:n päällä oloa.

Kuten sanottua, VR toimii hienosti. Tämän lähemmäksi GT-3-kisailua ei toistaiseksi voi päästä. Ainoastaan kumin, bensan ja paskan hajut puuttuvat. Kisahiki tulee kahden ensimmäisen ajokierroksen jälkeen, joten kuumuuskin on autenttinen.

Uusi Unreal-pelimoottori parantaa pelin grafiikkaa edelliseen osaan nähden. Grafiikka ei silti yllä Project CARS 2:n tasolle, Forza- ja Gran Turismo Sportista puhumattakaan. Ainoa, josta voi kuitenkin kunnolla narista, on olematon vanhingonmallinnus.

Ääniosasto on myös rapsakka, mutta enemmän korvaorgasmeja saa kilpailevista peleistä.

Kannattaako ostaa?

Assetto Corsa Competizione on laadukas GT3-simulaattori VR-tuella. Se sisältää paljon pelattavaa ja haastetta. Simracing-pelaaja saa hyvin rahalleen vastinetta, mikäli GT3-luokka on lähellä sydäntä. Peli ei kuitenkaan tarjoile mitään muuta, edes F1-pelien kaltaisia historiikkeja, joten peli on sanomattakin hyvin marginaaliväestön peli.

Mainos