Mainos
Astral Chain kytkee pelaajat tuhtiin anime-scifiin Switch-ekslusiivin muodossa. Viekö Bayonetasta tutun PlatinumGamesin uusin pelaajan uudelle tasolle?

Pelin tarinassa maailma on runneltu. Toisesta ulottuvuudesta tulleet oliot sekä punaiset kristallit runtelevat jäljelle jäänyttä kansaa. Ihmiset ovat pakkautuneet Arkiksi nimettyyn kaupunkiin, jossa erikoisjoukot taistelevat muukalaisvoimia vastaan. Ihmiskunnan viimeinen ase, on leegioiksi nimetyt muukalaisoliot, jotka ovat Astraaliketjun avulla koulutettu sisäsiisteiksi. Tulella tulta vastaan taktiikka toimii, mutta kaikki ei ole sitä miltä näyttää.

Mainos

Rehellistä animea

Astral Chain on PlatinumGamesin kehittämä ja Nintendon julkaisema toimintaseikkailu. Nier:Automatan pääpelisuunnittelija Takahisa Taura ohjaajana, sekä Devil May Cry:n ja Bayonetan luoneen Hideki Kamiya valvovan silmän alla syntyy tyylikästä ja omalaatuista scifiseikkailua, jota koristaa mangataiteilja Masakazu Katzuran hahmosuunnittelu. Astral Chain tuo mieleen parhaimpia anime-toimintascifejä. Neon Genesis Evangelionista pitävät lienevät Astral Chainin parissa kuin kotonaan.

Pelin pääkikkana on erikoinen taistelutyyli. Pelin päähahmo pitää ketjussa kiinni toisesta ulottuvuudesta saapunutta oliota, ja kumpainenkin taistelee tahoillaan. Pelaaja ohjaa kumpaakin yhtäaikaisesti, vaikkakin leegio hyökkäilee ihan omaan tahtiin. Ketjullakin on monta eri käyttöä; sillä voi kampittaa juoksevan vihollisen, sitoa vihollsen hetkeksi maahan, jne.

Tasoloikkailuosuudetkin toimivat ketjukiinnitystä hyödyntäen, sillä pelihahmo ei hyppää. Aluksi kahden hahmon yhtäaikainen ohjaus ja ketjun ohjastaminen tuntuu kömpelöltä, mutta pelin edetessä siitä tulee äkkiä kuin osa itseä ja taistelusta alkaa nauttia täysin siemauksin.

Variaatiota löytyy useiden erilaisten vihollisten ja käytettävien leegioiden mukaan. Lisäksi leegioita ja pelaajan aseistusta voi parannella pelin aikana. Yllättäin silti, peli ei ole niin toimintapainotteinen kuin luulisi. Kyse on enemmän matkasta, kuin juoksusta.

“Kyse on enemmän matkasta, kuin juoksusta”

Taistelun, hahmojen kanssa puhumisten ja sivullisten auttamisen lomassa pelaaja joutuu myös ratkomaan rikoksia. Tässäkin auttaa eri leegioiden ominaistaidot, mm. koiramainen hajuaisti tai salakuuntelu. Tavan tallaajat eivät näe toisesta ulottuvuudesta tulleita vihulaisia, joten eivät näe myöskään leegioita. Kärpäsenä katossa oleminen on varsin toimiva taktiikka.

Näyttää upealta

Astral Chain näyttää animetyylinsä puolesta upealta, vaikkei se ehkä Switchin näyttävin peli olekaan. Tulevaisuuden metropoli on uskottava, ja joka puolella on jotain nähtävää ja koettavaa. Lisäksi pelissä pyöritään punertavalla astraalitasolla, joka näyttää hyvältä metallin ja punaisen kristallin yhdistelmältä, vaikkakin tavallaan yksipuolisuuden puolesta voi näyttäytyä vähän itseään toistavalta.

Pelin musiikki istuu tarinaan ja fiilikseen kuin leegio ketjunpäähän.

Hahmoaan voi kustomoida eri tavoin, ja valittavina on mies ja naisversio. Tarina ei kuitenkaan muutu valinnasta riippuen.

Bayonetan ja Nier:Automatan omalaatuisuutta on vuotanut myös Astral Chainin puolelle. Mukana on mm. kissojen keräilyä, valokuvausta ja tölkkien palauttamista.

“Astral Chain ei ole avoimen pelimaailman peli”

Peli on jaettu lukuihin, ja sitä myötä alueisiin. Astral Chain ei ole avoimen pelimaailman peli, joka on ehkä ihan hyvä tiukan ja yllätyksiä pullollaan olevan tarinan kannalta.

Lukuihin pääsee takaisin, ja jos haluaa 100 % -suorituksen, on osaan lukuihin palattava, kun pelaaja on avannut uusia leegioita.

Pelissä ei sinällään ole New Game plussaa, mutta lukuihin voi palata uusien taitojen kera. Myös eri vaikeustasoja löytyy itsensä haastamiseen ja pelin läpäistyä on vielä vähän extraakin jäljellä.

Kannattaako ostaa?

Loistava tarina, mielenkiintoinen taistelutyyli, paljon vaihtelevaa puuhaa ja mielenkiintoinen kenttäsuunnittelu, kaikkea tätä on Astral Chain.

Peliin kannattaa heittäytyä tarinan vietäväksi ja vailla ennakko-odotuksia, muuten saattaa pettyä, varsinkin supertoiminnallista toimintapeliä odottavat. Pelissä on sopiva määrä taistelua ja välillä pitkiä pätkiä ilman ollenkaan taistelua. Nämä pätkät eivät silti tunnu pitkäveteisiltä. Astral Chain puree varmasti anime-faneihin ja muidenkin kannattaa tutustua. Avainsanoiksi heitettäköön vaikka Akira, Ghost in the Shell ja Neon Genesis Evangelion, vaikka tunnelma pelissä onkin esikuviaan ripauksen verran keveämpi.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Astral Chain
94 %
Edellinen artikkeliTältä näyttää maailman aidoin kalastussimulaattori
Seuraava artikkeliDragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Edition -arvostelu – Switchillä paras painos?
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
astral-chain-arvosteluAstral Chain puree varmasti anime-faneihin ja muidenkin kannattaa tutustua.