Mainos
Astro-pelikuulokkeet ovat nousseet tunnettujen brändien takaa pikkuhiljaa nousevaksi hitiksi. Logitechin nykyisin omistama kuulokebrändi on tavallisia Logsuja merkittävästi parempi valinta.

250 euron hintaiset Astro A30 -pelikuulokkeet ovat hyvä valinta silloin, kuin tarpeena on langattomuus ja hyvä äänentoisto. Tähän premium-pelikuulokesarjaan Astro on tottunut kuulumaan, ja kuuluu tälläkin kertaa.

Teknisiltä ominaisuuksiltaan Astro A30 loistaa 27 tunnin akkukestollaan ja Logitechin 2,4 GHz:n bluetooth-teknologiallaan, joka on tuttu pienestä viiveestään. Lisäksi kuulokkeet on mahdollista kytkeä esim. Pleikkarin peliohjaimeen 3,5 mm liittimen avulla, mikäli akku loppuu kesken kaiken. 3,5 mm liittimeen voi jopa yhdistää siihen useita laitteita samanaikaisesti ja miksata niiden äänen keskenään halutuksi.

Mainos

Mikrofoni on tuttuun tapaan irroitettava ja vaihdettavissa vaikka Bluen konkkamalliseen kuulokejoiteriin.

 

Muotoilussa ei mitään mullistavaa

Muotoilultaan Astro A30 muistuttaa muita Astro-malleja kaikin puolin. Kuulokkeet ovat muovia ja nahkaa. Lisäksi korvakuppien koristeellinen ulkokuori on vaihdettavissa, jos haluaa oikein toden teolla koristautua.

Itse korvakupit ja päälakituki ovat nahkaa, joten ulkopuolisilta ääniltä päästään aika hyvin karkuun, vaikka vastamelukuulokkeista ei olekaan kyse.

Painoa päähineellä on 342 grammaa ja 3,5 mm johdolla pituutta taskurakettisen popartistin verran, eli 150 cm.

Rakoja löytyy aina USB-C:stä mikrofoni- ja kuulokeliittimiin.
A30 käy kaikkiin kojeisiin; puhelimiin, tabletteihin, tietokoneeseen, Pleikkariin ja Xboxiin.

Mikrofoni on hieman karun transformerseisa, joka hivelee alakouluikäisen estetiikantajua, mutta ei enää 40-vuotiaan ihmisen.

Kuulostaa sopivalta

Astro tuntuu muhkealta ja onneksi myös kuulostaa hyvältä. Tämä ei ole itsestäänselvyys pelikuulokkeiden maailmassa. Astro kuitenkin onnistuu ja nyt saadaan hyvät soundit niin matalalla, keskellä kuin korkeallakin. Broadcast-laatuun ei ylletä, mutta viihdelaatuun kirkkaasti. Leffat kuulostavat hyvältä ja pelit immersiiviseltä.

Kaiken kukkuraksi A30 taipuu yllättävän hyvään 3D-ääneen ainakin PS5:llä. 3D-äänen saa toistumaan, kun kuuloke on kytkettynä langattomasti USB-donglen avulla. 3,5 mm plugin kautta ääni toistetaan tavallisena stereona.

Korvapehmusteet ovat ääntä eristävää nahkaa.

Mikrofonin äänenlaatu

Mikrofoni on vaihdettava, mutta paketin mukana tuleva peruskäyrä toimii myös chattailyyn ja pelistriimeihin. Ohessa ääninäyte:

Laatu riittää erinomaisesti keskusteluun ja suoriin pelilähetyksiin, mutta esimerkiksi ammattimaisten podcastien tuotantoon ei tällä muovikikulilla kannata lähteä soittamaan suutaan.

Mikrofoni muistuttaa jäätelötikkua.

Kannattaako ostaa?

Astro A30 -pelikuulokkeet ovat erittäin hyvä valinta silloin, kuin tarpeena on langattomuus, langallisuus ja hyvä äänentoisto. 250 euron hinta saattaa kuitenkin olla monelle kynnyskysymys.

Astro A30 on kuitenkin heittämällä parempi valinta kuin esimerkiksi HyperX:n tai monen muun trendipelikuulokevalmistajan vastaavat, sillä A30 onnistuu melkein kaikilla osa-alueilla todella hyvin.

Mainos