Mainos
Pleikkarin kasvokamera- ja VR-demosta tutut pikkurobotit seikkailevat ympäri galaksia veikeässä VR-tasoloikassa. Astro Bot Rescue Mission asettaa hyvän riman 3D-tasoloikille.

Astro Bot Rescue Mission on SIE JAPAN Studiosin uutukainen VR-tasoloikka, joka näyttää ja käyttää VR:n parhaat puolet.

Kun Sony aikoinaan halusi esitellä Dual Shock -tuplatattiohjaimen maailmalle, se kääntyi JAPAN Studiosin puoleen, jotka kehittivät Ape Escape -pelin. Nyt samainen pelikehittäjä tuo meille VR:n herkut. Ja ai että, mikä peli Astro Bot Rescue Mission onkaan!

Mainos

VR-pelaamista parhaimmillaan

Pelin tarinassa Botit bailaavat aluksessaan avaruudessa. Paikalle pyyhältää outo ökö aluksellaan, joka repii Bottien aluksen palasiksi. Tässä törmäyksessä pienet Botit lentelevät pitkin galaksia ja kapteeni Astron hommaksi jää pelastaa kaverinsa ja koota alus uudelleen.

Pelissä pelaaja toimittaa eräänlaisen ison kädettömän robotin virkaa, joka seuraa kapteeni Astroa. Ohjaimella ohjataan pikku robottia erilaisten kaikenlaisia salaisuuksia pitävien tasojen läpi. Pelaajan tehtävänä on kääntää päätään ja välillä kumarrella tai nousta ylös nähdäkseen kunnolla mitä minkäkin nurkan takana on, jotta Astron saa ohjattua oikeaan paikkaan. Kuulostaa vaivalloiselta, mutta se toimii, on hauskaa ja tuo mukanaan löytämisen riemua.

Pääosissa olevat botit ovat hurmaavia, ja niiden touhut tuovat hymyn huulille. Kontrollit toimivat kuin unelma ja peliä on nautinto pelata.

Ei huolta VR-merisairaudesta

Pelkäksi sivustakatsojaksi pelaajan virkaa toimittava iso botti ei kuitenkaan jää. Pelin edetessä pääsee käyttämään esimerkiksi köyttä, joka ammutaan kosketuspaneelia pyyhkäisemällä ja ohjainta oikeaan suuntaan näyttämällä.

Kokemus Astron ohjaamisesta ja ison botin aputouhuista toimii lähes saumattomasti. Onnistumisen kokemuksia satelee koko ajan. Harvakseltaan peli tulkitsee esim. pelaajan köyden pompottelun kiskaisuksi, mikä ei missään vaiheessa päässyt kuitenkaan peli-iloa häiritsemään.

Itse kärsin usein VR-pahoinvoinnista ja tämä on ensimmäinen VR-peli, jossa kalma ei laskeutunut ylleni kertaakaan. Siitäkin siis iso plussa.

”tämä on ensimmäinen VR-peli, jossa kalma ei laskeutunut ylleni kertaakaan”

Koko pelin pelaa läpi muutamassa tunnissa, mutta mistään pikku demosta ei ole kyse. Salaisuuksia ja salaisia kenttiäkin on viljelty sinne tänne, joten on palkitsevaa tutkia kaikki nurkat kentistä maaliinjuoksemisen sijaan. Vihollisia voi listiä joko Astron rakettikenkien liekillä tai sitten hakkaamalla.

Vihollisissa ei ole loputtoman paljon variaatiota, mutta nämä jotka pelistä löytyvät, toimivat hyvin ja vaativat kaikki omaa lähestymistapaansa.

Inspiraatiota kenttiin on jossain määrin haettu Super Mariosta, mikä näkyy joskus melko selkeästikin.

Pomotaistelut jättimäisten pomojen kanssa on näyttävintä settiä, vaikkakin itse kentissä juoksentelu on melkeinpä hauskempaa.

Astro Bot Rescue Mission ei ole ainoastaan loistava esimerkki hyvin tehdystä VR-pelistä, se on myös yksi parhaimpia 3D-tasoloikkia. Peli on pakkohankinta kaikille PSVR-setit omaaville! Tätä kehtaa suositella VR-noviiseillekin.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Astro Bot Rescue Mission
98 %
Edellinen artikkeliDiscord-verkkokeskustelualusta avasi pelikaupan
Seuraava artikkeliOnko se sota- vai hiihtosimulaatio? Päättele itse uudesta Battlefield V -videosta
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
astro-bot-rescue-mission-arvosteluAstro Bot Rescue Mission ei ole ainoastaan loistava esimerkki hyvin tehdystä VR-pelistä, se on myös yksi parhaimpia 3D-tasoloikkia. Peli on pakkohankinta kaikille PSVR-setit omaaville! Tätä kehtaa suositella VR-noviiseillekin.