Mainos

Maailman suurin ja suosituin auto-ohjelma Top Gear on tullut tutuksi kovasta juontajakolmikosta, jotka testaavat häpeilemättömästi autoja ja suorittavat tuotantoyhtiön järjestämiä haastekisoja ympäri maailman.

Nyt nämä sankarin kaltaiset pömppömahat ovat saapuneet Suomeen, mukanaan lastillinen erikoisautoja ja kotimaan autokaupoista messukeskukseen roudattuja urheiluautoja.

Mainos

x-teeveen päätoimittaja kävi kurkkaamassa meiningit ja tältä show näytti.

Backstage

 

Yhdessä James Mayn ja Jeremy Clarksonin kanssa lavalla ständuppasi Radio Rockin aamuohjelmasta tuttu Jussi Heikelä. Herrain erittäin poikamainen läppä oli aluksi hauskahkoa, mutta kuiveni esityksen loppua kohden. Richard Hammondin olisi ehdottomasti pitänyt kuulua osaksi juontajia ja Heikälän olisi välttämättä pitänyt suomentaa pikkulapsille kaikki keskusteltu asia.

 

Juontajat

 

Stand upin lisäksi lavalle tuotiin toinen toistaan kalliimpia ja modatumpia autoja sladittelemaan ja sutimaan. Lavalla nähtiin myös mies, jonka kerrotaan tatuoineen naamankuvansa omaan naamansa – The Stig, jonka uusi identiteetti on taas suuri salaisuus. Miehet olivat rakentaneet roomalaiset hevoskärryt skoottereista, joissa kisattiin pitkin areenaa.

 

Skaba

 

Shown siisteimmät jutut olivat ehdottomasti juontajien Chevrolet Corvetten V8-koneella varustettu juontolava, sekä varsin tuliset Porsche Carrerat, joiden näyttävä tulishow nosti koko hallin keskilämpötilaa kymmenellä asteella.

 

Palava setti

 

Top Gear Live ei ole megashow, jolta kannattaa odottaa suuria mullistuksia. Hienosti tehty tv-sarja kun on aivan omaa luokkaansa, eikä sen taikaa voi millään vangita yhteen messukseskuseen tai jäähalliin. Stand up -viihteenä ja autojen muotinäytöksenä se on kuitenkin ihan ok tapa viettää alkuiltaa, mutta jos odotukset on pilvissä, on pettymys taattu.

Top Gear Live pyörii Helsingin messukseskusessa vielä tänään lauantaina 24. ja huomenna 25. marraskuuta. Sen jälkeen shown voi seuraavaksi bongata maaliskuussa Australian Sydneyssa.

 

Teksti ja kuvat: Kristian Eloluoto

 

 

Mainos