Mainos
Backpack Hero on roguelike, jossa laitetaan kassit järjestykseen.

Kun kaikki paikat pursuavat nopeaan pelailuun sopivia roguelike-pelejä, joissa isossa osassa on vielä retroileva pikseligrafiikka, miten eroitutaan joukosta? Helppoa, otetaan se kaikkien eniten vihaama elementti roolipeleistä ja tehdään siitä pelin päämekaniikka – eli inventaarion hallinta.

Mainos

Kaksi miekkaa, kilpi, voimajuoma ja hernekeittoa…

Ei, nyt ei tehdä inventaariota, vaan järjestellään luolastoissa äitiään etsivän tyttöhiiren taikareppua, hirviöitä ja ilkeän hallitsijan lakeilijoita liiskaten. Tällä kertaa kyseessä ei siis ole kortteihin perustuva deck builder, vaan pelaaja yrittää sovittaa keräämiään varusteita reppuun, jota laajennetaan seikkailuiden edetessä.

Tarvikkeita aktivoidaan klikkailemalla energian riittäessä, sillä onhan kassien käsittely rankkaa hommaa. Komboja voi rakentaa ja tietyt tavarat haluavat olla toisten vieressä tai ne saattavat käyttäytyä yllättävällä tavalla.

En olisi ikinä uskonut, että tämä yhtälö olisi näin toimiva. Ehkä se on lautapelimaisuus tai spatiaalinen ongelmanratkonta, mutta Backpack Hero on hemmetin hauska pikkupeli.

Hard day’s night ja sitten tulivat muut

Ihan kuin kassien koppaaminen ei riittäisi, on Backpack Heron tarina itseasiassa hyvä ja mukana on kokonainen hiirikylä rakennettavana. Luolastojuoksujen jälkeen reppuun ahdetut aarteet realisoidaan kauppaan tai myöhemmin tutkittavaksi, jonka jälkeen ansaitulla resursseilla laajennetaan kylää ja avataan eri hahmoluokkia, aloitusvarusteita ja kykyjä. Backpack Hero yllättää laajuudellaan ja pelattavaa riittää.

Pikseleitä, pikseleitä ja pikseleitä

En olisi koskaan uskonut, että 2020-luvun toistaiseksi parhaista peleistä iso osa on pikseligrafiikalla varustettuja – ja jos totta puhutaan, alkaa tyyli todella tökkimään. Mutta kuten niin kovin usein, tässäkin tapauksessa homma toimii ja samoin kontrollit. Pelistä ei löydy mitään moitittavaa, mutta retroilu alkaa henkilökohtaisesti riittää.

Strateginen, viihdyttävä ja yllättävän koukuttava

Usein joutuu toteamaan, että vaikka peli toimisi teoriassa on roguelike-pelien suurin vaara se, että oravanpyörä paljastuu liian nopeasti. Nyt hiiri hoitaa oravan työn ja oikein. En tiennyt, kuinka massiivinen peli tämä piskuiseen pakettiin ahdettu helmi onkaan.

Pakkaa laukkusi ja pakkaa laukkusi uudestaan, tämä seikkailu kannattaa kokea!

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Backpack Hero
90 %
Edellinen artikkeliAvatar: Frontiers of Pandora -arvostelu – Pitkät smurffit eivät paskapatikoinnilta pelaajaa pelasta
Seuraava artikkeliAssassin’s Creed Mirage saa uutta pelattavaa
Mr. Revideor
Each person who ever was or is or will be has a song. It isn't a song that anybody else wrote. It has its own melody, it has its own words. Very few people get to sing their song. Most of us fear that we cannot do it justice with our voices, or that our words are too foolish or too honest, or too odd. So people live their song instead.
backpack-hero-arvosteluBackpack Hero hoitaa oravan kaiken oikein. En tiennyt, kuinka massiivinen peli tämä piskuiseen pakettiin ahdettu helmi onkaan. Pakkaa laukkusi ja pakkaa laukkusi uudestaan, tämä seikkailu kannattaa kokea!