Mainos
Barbie on kansainvälinen hitti, joka on jo tuottanut yli miljardi dollaria maailmanlaajuisesti ja kasvaa yhä, mutta on kaksi maata, jotka eivät lisää elokuvan menestystä.

The Hollywood Reporterin mukaan Barbie on virallisesti kielletty Kuwaitissa, ja Libanon seuraa heti perässä.

Uutisen mukaan Kuwaitin elokuvasensuurikomitean puheenjohtaja Lafi Al-Subaie on syyttänyt Barbieta ”ajatuksista, jotka rohkaisevat sopimattomaan käyttäytymiseen ja vääristävät yhteiskunnan arvoja”.

Mainos

Libanonin kulttuuriministeri Mohammad Mortada väitti, että Barbie ”edistää homoseksuaalisuutta” ja ”on ristiriidassa uskon ja moraalin arvojen kanssa”.

Barbien julkaisukielto Kuwaitissa ja Libanonissa ovat tulossa noin viikko sen jälkeen, kun uutisoitiin, että elokuvan julkaisu Lähi-idässä viivästyy. Sekä Saudi-Arabia että Yhdistyneet arabiemiirikunnat – kaksi Lähi-idän suurinta markkina-aluetta – ovat kuitenkin sittemmin antaneet elokuvalle elokuun 10. päivän julkaisupäivän.

Elokuvaan oli vaadittu joitakin muutoksia, koska sensuuriviranomaiset olivat valittaneet väitetyistä LGBTQ-aiheisista kertomuksista ja dialogista, mutta ei ole vielä selvitetty, onko näitä muutoksia tehty.

Mainos