Turkulainen peliuutuus, Barotrauma tuo uudenlaisen selviytymistrillerikategorian PC-pelaamiseen

Mainos
Turkulainen FakeFish-pelitalo julkaisee Early Access -tilassa ensimmäisen suuren julkaisunsa, Barotrauma-pelin keskiviikkona 5. kesäkuuta.

Barotrauma vie pelaajat Europalle, Jupiterin kuulle. Kuu on täynnä tutkimattomia meriä, joissa vaanii vaara, mutta myös loottia. Maksimissaan 16 pelaajan yhteistyömoninpeli tarjoaa piinaavan jännittävän seikkailun, jonka FakeFishin toimitusjohtaja Aku Jauhiainen lupailee olevan täysin uutta Steamissa.

– Onhan näitä vähän vastaavia ollut muitakin pelimarkkinoilla, mutta aivan tämän tyylistä peliä ei ole lainkaan Steamin tarjonnassa. Olemme siis tuomassa uutta peligenreä Steamiin ja se on todella jännittävää, Jauhiainen kertoo Respawin pelivideossa, jonka näet yläpuolelta.

Mainos

Parasta yhdessä, aivonta kehitykselle

Barotrauma on yhteistyömoninpeli, joka on parhaimmillaan vähintään neljällä pelaajalla. Jauhiaisen mukaan optimaalinen pelaajamäärä on viisi pelaajaa, mutta jos joukko on suuri, niin silloin kapteenin vastuu on isommassa roolissa.

Pelin kehityksen on aloittanut Joonas Rikkonen tunnetaan indiescenessä jonkin asteisena sankarina. Rikkosen käsialaa on mm. piinaava SCP – Containment Breach, joka herätti tubettajatähtien mm. Pewdiepien kiinnostuksen.

– Se, että SCP – Containment Breach menestyi niin hienosti, mahdollisti sen, että kun Barotrauman testiversio tuli ladattavaksi, saimme kasaan tuhatpäisen pelaajajoukon, joka on kehittänyt peliä kanssamme modiyhteisönä. Esimerkiksi PVP-tila on modiyhteisön kehittämä, Jauhiainen paljastaa.

FakeFish julkaisee Barotrauman lähdekoodin avoimena ja antaa tukensa Steamin Workshopille, jonka avulla pelaajat voivat itse modata Barotraumaa ja kehittää siihen sisältöä.

Voit katsella pelin ennakkovideon yläpuolelta, jossa kuullaan Jauhiaisen ja Rikkosen kommentteja pelin kehittämisestä ja sen ominaisuuksista sekä tulevaisuuden suunnitelmista. Videon juontavat Kristian Eloluoto ja Juha-Matti Lepänhaara.

Barotrauma on saatavilla Steamista 5. kesäkuuta alkaen ensin PC:lle mutta myös Macille.

Tiesitkö?:

FakeFish-yrityksen ensimmäinen peli oli Kalevala-aiheinen NorthBound, joka ei koskaan valmistunut julkaisukuntoon. Pelitalon nimi FakeFish on muunnos Kalevalasta; ”kalavale –> fish fake –> FakeFish”.

Mainos