Mainos

Ben 10: Omniverse perustuu samannimiseen Cartoon Networksilla pyörivään animaatiosarjaan, jossa pikku-Ben 10 ja teini-Ben 10 (lausutaan Ben Ten) morphautuvat örrimörreiksi, taistellakseen toisia örrimörrejä vastaan eri ajoissa. Sama setti jatkuu pelissäkin tasoloikan ja toimintapelin hybridinä.

Ben 10: Omniverse käyttää hyödykseen vanhaa CEL-shading-tekniikkaa, jolla tekstuureiden ympärille luodaan ääriviivat, joka puolestaan antaa sarjakuvamaisen piirrosjäljen. Näin ollen myös tekstuurit voivat olla kevyempiä, sillä pikseli-informaatiota ei tarvita liikaa. Grafiikka on siis erittäin sujuvaa ja paikoitellen jopa kaunista.

Örrimöykky

Mainos

Ohjaus on puolestaan järkyttävä. Ben liikkuu kyllä tattia käsittelemällä haluuttuun suuntaan, mutta vaivalloisen hitaasti. Pahinta kaikessa on kuitenkin itse taistelumekanismi, joka tuntuu olevan pahasti jäkissä. Hyppypotkut tapahtuvat hidastetusti, aivan kuin painovoimaa ei olisi lainkaan.  Teini-Ben saa mäiskiä jo perusvihulaista kohtuuttoman paljon, eikä mitään vaikutusta tunnu iskuissa olevan. Benin voi muuttaa myös alieniksi, jotka voivat olla monikätisiä tai muuten vaan homrmoonihirviön kokoisia, mutta niilläkin saa mätkiä perusvihollisia suhteessa liian paljon. Pomoista puhumattakaan.

Isomörri

Peli tallentelee checkpointteja itsekseen, mutta samoja kohtia joutuu silti looppaamaan raivostuttavan paljon, paskan ohjauksen takia. Juonikin on peruskuraa, josta ei ole mitään iloa mäiskinnän ohelle.

Ben 10: Omniverse on nätti ja kelvollinen tasoloikkamäiskintä, joka soveltuu pääasiassa vain sarjan faneille. Muiden on syytä valita mikä tahansa muu väkivaltapeli iltojen iloksi.

Kristian Eloluoto

Mainos